ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Παπαρήγα: Η Ευρώπη συζητά την άναρχη χρεοκοπία της Ελλάδας

Αλ. Παπαρήγα: Η Ευρώπη συζητά την άναρχη χρεοκοπία της Ελλάδας

Η Ελλάδα οδηγείται στη χρεοκοπία εκτίμησε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, κυρία Αλέκα Παπαρήγα.

Μιλώντας σε συγκέντρωση του κόμματός της στην Ηλιούπολη, η κυρία Παπαρήγα υποστήριξε ότι σε όλη την Ευρώπη συζητούν «και αυτό δεν είναι μπλόφα» την άναρχη χρεοκοπία της Ελλάδας. «Έχει σημασία για τον λαό αν την πτώχευση διαχειριστεί η ΝΔ ή ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α;» διερωτήθηκε εκτιμώντας ότι κανένα από τα δύο κόμματα δεν θα μπορέσουν να τη σταματήσουν.

Επίσης, η κ. Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι το «ΚΚΕ μένει έξω "από την στρούγκα" για να μην προδώσει τον λαό, για να γίνει ο εμπνευστής της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας με την οποία ο λαός θα παλέψει για την λαϊκή εξουσία».

Η ίδια εκτίμησε ότι όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει από τις εκλογές δεν θα είναι βιώσιμη, ενώ δεν απέκλεισε νέα προσφυγή στις κάλπες και απότομη όξυνση της κατάστασης, που θα οδηγήσει κρίσιμες μάζες εργαζομένων «να βγαίνουν στον δρόμο και να απαιτούν μέσα από την πάλη τους πολύ προωθημένα ζητήματα».

«Αλίμονο μας αν τότε δεν είμαστε ως κόμμα έτοιμοι, αν δεν καταφέρουμε να ανταποκριθούμε, αν τότε γίνουν λάθη, η ζημιά θα είναι μεγάλη» προσέθεσε, ζητώντας από τους πολίτες να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ, το αστικό σύστημα προτιμά μια συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ που μπορεί να παραπλανήσει τον λαό, προσθέτοντας ότι ένα τμήμα του ΠΑΣΟΚ πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Παπαρήγα έθεσε το ερώτημα αν «η δήλωση Λαλιώτη που επί της ουσίας είναι «ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ξερό ψωμί» είναι τυχαία» και υπογράμμισε ότι ένα μεγάλο κομμάτι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α μαζί με το ΠΑΣΟΚ θα διαμορφώσουν το «νέο ΠΑΣΟΚ» με άλλο όνομα.