ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μπλίνκεν έφυγε, επιστροφή στην εγχώρια πραγματικότητα μέσω διαφθοράς

Τσίπρας
Intime

Η Κουμουνδούρου στρέφει το ενδιαφέρον της στα εγχώρια, εστιάζοντας στα ζητήματα διαφθοράς, στοχεύοντας την Σοφία Νικολάου

Η χθεσινή συνάντηση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, κύλησε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα. Μάλιστα, έκλεισε με την επισήμανση του κορυφαίου αμερικανού αξιωματούχου, πως η άριστες ελληνοαμερικανικές σχέσεις οικοδομήθηκαν κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα μεγάλα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και τα εθνικά θέματα μπαίνουν στην άκρη -για τις επόμενες 24 ώρες, καθώς την Πέμπτη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μεταβεί στην Κύπρο- και η Κουμουνδούρου στρέφει το ενδιαφέρον της στα εγχώρια, εστιάζοντας στα ζητήματα διαφθοράς, στοχεύοντας την Σοφία Νικολάου.

Εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πρωτοφανές «πλιάτσικο» -όπως το χαρακτηρίζει- στα δημόσια ταμεία. Οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ έχουν φτάσει οι απευθείας αναθέσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, με πρόσχημα την πανδημία, σημειώνουν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, σε κάθε ευκαιρία.

Τα όσα έχουν συμβεί σε αυτό το πεδίο, προσωποποιούνται στην πρώην Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει από πέρσι το καλοκαίρι ανακοινώσει, ως υποψήφια βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, στην Εύβοια.

Εδώ και μερικές ημέρες, η Κουμουνδούρου «βομβαρδίζει» με δημόσιες ερωτήσεις το Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας απάντηση στο αν η κ.Νικολάου παραμένει υποψήφια με το κυβερνών κόμμα. Και αυτό γιατί αποκαλύφθηκε ότι υπάρχει πόρισμα του ΣΔΟΕ που της αποδίδει ευθύνες για ζημιά ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ, σε βάρος του δημοσίου, την περίοδο που ήταν Γενική Γραμματέας, μέσω απευθείας αναθέσεων που πραγματοποίησε.

«Το πόρισμα του ΣΔΟΕ είναι ξεκάθαρο: Η κα Νικολάου εν μέσω πανδημίας ζημίωσε το Δημόσιο με 2 εκατ. ευρώ σε εταιρίες με ανύπαρκτη έδρα ή άλλες που έπαιρναν απευθείας ανάθεση μία ημέρα μετά την ίδρυσή τους.

Πλέον είναι εξίσου ξεκάθαρο ότι εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν αποπέμψει σήμερα κιόλας την κα Νικολάου από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ και το κόμμα, τότε απλά εκβιάζεται. Το ερώτημα είναι με τι;», ανέφερε η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωση της.

Μάλιστα, η έρευνα ξεκίνησε μετά από έγκληση του ΣΥΡΙΖΑ, με την κ.Νικολάου να δηλώνει ότι όλα αυτά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, προαναγγέλλοντας ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Πάντως, όλα δείχνουν ότι η υποψηφιότητα της στην Εύβοια, θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν.

Στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνουν στο Newsbomb.gr πως τα δύο εκατομμύρια ζημιάς που προκάλεσε το εν λόγω στέλεχος, αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό, της ζημιάς που έχουν προκαλέσει, συνολικά, οι «γαλάζιες ακρίδες» - όπως έχει αποκαλέσει ο ίδιος ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας που έχουν χρησιμοποιήσει τα τελευταία χρόνια πρακτικές, ανάλογες με εκείνες που το ΣΔΟΕ καταλογίζει στην κ.Νικολάου.

Ωστόσο, σημειώνουν ότι το πρόσωπο της σηματοδοτείται όλο αυτό το «φαγοπότι» που έχει στηθεί στην πλάτη του ελληνικού λαού. Της καταλογίζουν «καθεστωτικό θράσος», καθώς προχωρούσε σε προμήθειες που παρότι έβγαζαν μάτι ότι είναι σε τιμές πολύ παραπάνω από της αγοράς και από πάνω επιχειρούσε να ρίξει «λάσπη» σε εκείνους που την είχαν καταγγείλει.

Πάντως, η Κουμουνδούρου τονίζει ότι θα επανέλθει στο θέμα. Και αυτή τη φορά, όχι μόνο με τη Σοφία Νικολάου, αλλά και με άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας διαχειρίστηκαν τα χρήματα του ελληνικού λαού και τα σπατάλησαν με αυτό τον τρόπο