ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παφίλης: Οργή λαού για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη

Παφίλης
Intime News

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης επισήμανε πως «ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα αυτό που έγινε»

Στην «ανάγκη να συνεχιστεί ο αγώνας του ελληνικού λαού για να αποκαλυφθούν οι ένοχοι και οι αιτίες για το έγκλημα στα Τέμπη, αλλά και για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο», αναφέρθηκε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος σε σημερινή του παρέμβαση στον ρ/σ ”Real FM”.

Υπογράμμισε πως χθες «ήταν συγκλονιστική και μεγαλειώδης η συμμετοχή του λαού, ιδιαίτερα της νεολαίας σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας». «Είναι οργή λαού που ζητάει να κατονομαστούν οι ένοχοι, να τιμωρηθούν και κυρίως, ζητάει να αλλάξει ριζικά αυτή η κατάσταση που υπάρχει» είπε.

Ο Θ. Παφίλης επισήμανε πως «ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα αυτό που έγινε», υπενθυμίζοντας ότι «αγνοήθηκαν οι προειδοποιήσεις του ΚΚΕ, των εργαζομένων στους σιδηρόδρομους, της συνδικαλιστικής παράταξης του κόμματος στους σιδηρόδρομους, των συνδικάτων».

Σημείωσε ότι «ένοχες είναι όλες οι κυβερνήσεις που δρομολόγησαν τη χρόνια υποχρηματοδότηση, την κατάτμηση του σιδηροδρομικού έργου σε πολλά κομμάτια και την ιδιωτικοποίηση του κερδοφόρου κομματιού. Τα ονόματα των ενόχων είναι: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και η πολιτική της ”απελευθέρωσης” των σιδηροδρόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει φέρει εγκλήματα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες».

Στο δημοσιογραφικό ερώτημα «εάν η λαϊκή οργή μπορεί να ενισχύσει φασιστικά μορφώματα», απάντησε: «Ποια αντισυστημική ψήφος; Στον Τζήμερο; Αυτός είναι υπέρ της απελευθέρωσης των πάντων. Στον Βελόπουλο; Αυτοί υποστηρίζουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα παντού».

Ο λαός «πρέπει να στηρίξει το ΚΚΕ για να είναι πολύ δυνατή η φωνή του λαού, για να μην ξανασυμβούν αυτά. Για να πιέσουμε για κατακτήσεις, για να δρομολογήσουμε μια άλλη κοινωνία που δεν θα βασίζεται στο κέρδος», ανέφερε ο Θ. Παφίλης και καταλήγοντας τόνισε:

«Εμείς λέμε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να αποκαλυφθούν οι αιτίες και οι πολιτικές. Καλούμε τον λαό να μη σταματήσει τον αγώνα του και να συνεχίσει για συνολικότερες αλλαγές, όχι μόνο για να μην κρυφτούν οι υπεύθυνοι. Να τους κατονομάσει και πολιτικά και να ανοίξει μια διαφορετική πορεία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ