ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 - Κυριάκος Μητσοτάκης: Σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη

Εκλογές 2023 - Κυριάκος Μητσοτάκης: Σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη

Εκλογές 2023: Ευχαριστίες για τη θερμή υποδοχή στη Νέα Ιωνία, εκφράζει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και θέτει το πρόταγμα για μια Ελλάδα με σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να ευχαριστήσει για τη θερμή υποδοχή στη Νέα Ιωνία.

Όπως επισημαίνει στην ανάρτηση για την περιοδεία στη Νέα Ιωνία, «με τους πολίτες σήμερα συζητήσαμε για το πώς οραματιζόμαστε την Ελλάδα της επόμενης τετραετίας».

Παράλληλα, σπεύδει να θέσει το πρόταγμα για «μια Ελλάδα με σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη με περισσότερες δουλειές, με περισσότερες επενδύσεις και λιγότερες ανισότητες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεύει την ανάρτηση με φωτογραφίες από την περιοδεία στη Νέα Ιωνία.

Μιλώντας σε συγκέντρωση στη Νέα Ιωνία, απάντησε στο σύνθημα πολιτών «είσαι και θα είσαι ο πρωθυπουργός» με τη φράση: «Αυτή τη στιγμή δεν είμαι ο πρωθυπουργός. Έχουμε υπηρεσιακό πρωθυπουργό και αν θέλετε να ξαναείμαι, να πάτε όλες και όλοι να ψηφίσετε στην κάλπη της 25ης Ιουνίου».

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και στο σύστημα της απλής αναλογικής. «Αν οι εκλογές είχαν γίνει με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, σήμερα η χώρα θα είχε ήδη σταθερή κυβέρνηση με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αυτό το οποίο κάποιοι δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε στις κάλπες της 21ης Μαΐου, επειδή πειραματίστηκαν με την απλή αναλογική, σας ζητώ να το κάνουμε πράξη σε 20 ημέρες από σήμερα, με μια ισχυρή ΝΔ, με μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, διότι σήμερα η χώρα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση η οποία να μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα μας στο μέλλον και να αντιμετωπίσει τις μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις της περιοχής».

Σε αυτό το σημείο, αφού ανέφερε πως η Τουρκία έχει μια νέα, ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση, τόνισε πως «σταθερή κυβέρνηση χρειαζόμαστε και στη χώρα μας για να μπορέσουμε να εξακολουθούμε υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία μας, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, να αναβαθμίζουμε τον γεωπολιτικό μας ρόλο, να εξακολουθούμε με αποτελεσματικότητα και δικαιοσύνη να προστατεύουμε τα σύνορα μας και στην ξηρά και στη θάλασσα».

Αποκρυσταλλώνοντας το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι το μεγάλο ζητούμενο των επόμενων εκλογών είναι αν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε αυτή την πορεία ανόρθωσης και εκσυγχρονισμού.

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, μέχρι και το κλείσιμο της προεκλογικής περιόδου στις 25 Ιουνίου, περιλαμβάνει συνεχείς περιοδείες σε Αττική και περιφέρεια. Στα μέσα της εβδομάδας θα βρεθεί σε Καβάλα, Θάσο και Δράμα. Έτσι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα παραμείνει πιστός στη στρατηγική που εφαρμόζει στην προεκλογική του εκστρατεία να προσπαθήσει να πείσει ακόμα περισσότερους πολίτες να τον ψηφίσουν σε περιοχές που δεν αποτελούσαν παραδοσιακά «προπύργια» της Νέας Δημοκρατίας.

Ειδικότερα στις εκλογές της 21ης Μαΐου στη Νέα Ιωνία η Νέα Δημοκρατία πήρε 33,11 % και 10.383 ψήφους έναντι 23,91% και 7.499 ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάτι που συνιστά άνοδος καθώς αξίζει να σημειωθεί πως η Νέα Δημοκρατία είχε χάσει τη Νέα Ιώνια από τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο στις εκλογές του Ιουλίου του 2019 όσο και του Σεπτεμβρίου του 2015. Μάλιστα σε σχέση με το 2019 πήρε σχεδόν 4.000 παραπάνω ψήφους.

Παράλληλα, απόψε το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά.

Σε κάθε περίπτωση, το βάρος των επισκέψεων τόσο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, όσο και των υποψηφίων βουλευτών και στελεχών της γαλάζιας παράταξης θα πέσει, κατά κύριο λόγο, στους νομούς της Βόρειας Ελλάδας, με το όλο πλαίσιο της στρατηγικής να περιλαμβάνει το θετικό λόγο και την επικοινωνία του κυβερνητικού προγράμματος της επόμενης τετραετίας. Ο κ. Μητσοτάκης, που επισημαίνει τον κίνδυνο του εφησυχασμού και της χαλάρωσης, τονίζει ότι η κάλπη της 25ης Ιουνίου είναι άδεια και απευθύνει μηνύματα στους πολίτες, προκειμένου να δώσουν το «παρών» στην κάλπη της ενισχυμένης αναλογικής και να επαναβεβαιώσουν το δρόμο που οι ίδιοι άνοιξαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου.