ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι πρώτες δηλώσεις υπουργών μετά το Υπουργικό

Οι πρώτες δηλώσεις  υπουργών μετά το Υπουργικό

Περισσότερη δουλειά και λιγότερα λόγια ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα μέλη της νέας κυβέρνησης, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.

Τις πρώτες δηλώσεις έκαναν οι υπουργοί εξερχόμενοι από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σκυλακάκης τόνισε: «Θα δείτε τις δράσεις του Υπουργείου και θα δείτε και τι καινούργια πράγματα θα σχεδιάσουμε. Η πορεία της χώρας είναι σίγουρα θετική αυτή τη στιγμή από την προηγούμενη ιδιότητα. Να σας πω ότι η οικονομία είμαι βέβαιος ότι θα πάει καλά και επίσης έχουμε και πάρα πολλά θετικά μέτρα από τα προγράμματα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τους πολίτες στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ. Και όλα αυτά θα υλοποιηθούν πολύ γρήγορα στο επόμενο διάστημα».

Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη είπε: «Είναι προκαθορισμένο από τη στιγμή που ο λαός ανέθεσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη άλλη μια τετραετία για τη διακυβέρνηση της χώρας. Σίγουρα δουλειά, δουλειά, δουλειά, τίποτα άλλο. Στο δικό μου και στο δικό μας υπουργείο η προτεραιότητα είναι συγκεκριμένη να φυλάμε τα σύνορα – αφορά περισσότερο από ένα υπουργεία – και να προστατεύουμε τους ανθρώπους».

Από την πλευρά του ο Χάρης Θεοχάρης, υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών τόνισε: «Δεν έχουμε να προσθέσουμε πολλά. Τα είπε ο πρωθυπουργός. Νομίζω ότι οι προτεραιότητες είναι συγκεκριμένες».

«Η ασφάλεια των πολιτών, η χώρα μας και ο κάθε πολίτης της χώρας μας αλλά και ο κάθε επισκέπτης, είναι να αισθάνεται και να είναι ασφαλής. Οπότε ο στόχος μας είναι να κάνουμε την Ελλάδα μία από τις πιο ασφαλείς χώρες της Ευρώπης» ανέφερε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Κατσαφάδος.