ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τρέχουν» τα πρώτα νομοσχέδια – Στόχος να έχουν ψηφιστεί μέχρι 31 Ιουλίου

«Τρέχουν» τα πρώτα νομοσχέδια – Στόχος να έχουν ψηφιστεί μέχρι 31 Ιουλίου

Κυβέρνηση: Ούτε μέρα χαμένη, είναι η εντολή του πρωθυπουργού προς τους υπουργούς στο πλαίσιο του σχεδιασμού για τη γρήγορη υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης. Το υπόλοιπο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου θα ψηφιστούν τα δύο πρώτα νομοσχέδια, για την ψήφο των αποδήμων και το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο.

Σε γεωπολιτικό επίπεδο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, o οποίος συμμετέχει αύριο στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Λατινικής Αμερικής, κυκλώνει στο ημερολόγιο την επίσκεψή του στη Λευκωσία, με πιθανότερη ημερομηνία την 27η Ιουλίου. Στον απόηχο της συνάντησης στο Βίλνιους, η Αθήνα ζητεί συνέχεια και συνέπεια από την Άγκυρα στο momentum της επαναπροσέγγισης των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

«Καθήκον των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας είναι να διερευνήσουμε τις δυνατότητες εδραίωσης και εξέλιξης αυτής της καλής ατμόσφαιρας, προώθησης του οδικού χάρτη αλλά και ευρύτερα ανάπτυξης πολυεπίπεδων σχέσεων διμερούς συνεργασίας. Οι καλές σχέσεις θα ανοίξουν τον δρόμο για ουσιαστικές συζητήσεις. Δεν είμαστε ακόμη εκεί, αλλά με ισχυρή πολιτική εντολή και με το σημαντικό διεθνές μας κεφάλαιο, έχει φτάσει νομίζω η στιγμή να δούμε κατάματα τις πληγές του παρελθόντος και τις προκλήσεις του μέλλοντος», είπε σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Η πρωθυπουργική προαναγγελία για την προώθηση μίας «τολμηρής ατζέντας» στα ελληνοτουρκικά με απώτατο σκοπό να τεθεί στην κρίση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης η βασική διμερής διαφορά, δηλαδή η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζει να αποτελεί πεδίο διαξιφισμών. Στο μνημόσυνο για τους πεσόντες στην Κύπρο το 1974 παρέστη η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας. Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι πιθανό να συναντηθούν και πάλι το Σεπτέμβριο, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ:

Διαβάστε επίσης:

Ελληνική Λύση: «Η κυβέρνηση έκλεψε την ψήφο των Ελλήνων κρύβοντας την εθνική προδοσία που έρχεται»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες

Γεραπετρίτης: Χαράζουμε μια πολύτροπη εξωτερική πολιτική αρχών η οποία δεν ετεροκαθορίζεται