ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πού ψηφίζω στις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές 2023 - Η απάντηση με ένα κλικ

Πού ψηφίζω στις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές 2023 - Η απάντηση με ένα κλικ
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Η απάντηση στο ερώτημα «Πού ψηφίζω», έρχεται με ένα κλικ στην οθόνη σας.

Οι κάλπες για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023 έχουν ανοίξει από τις 7:00, και οι πολίτες προσέρχονται στα εκλογικά κέντρα για να αναδείξουν Περιφερειάρχες και Δημάρχους. Το βασικό ερώτημα αρκετών είναι το «πού ψηφίζω».

Η απάντηση είναι εξαιρετικά απλή, όπως ήταν και στις πρόσφατες εθνικές εκλογές τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Μέσα από την εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών, στη διεύθυνση https://mpp.ypes.gov.gr/, κάθε πολίτης μαθαίνει εύκολα και γρήγορα, με δύο μόνο κλικ το πού ψηφίζει για δήμαρχο και περιφερειάρχη, στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Μπαίνοντας στην εφαρμογή, ο πολίτης καλείται να συμπληρώσει τον ειδικό εκλογικό του αριθμό. Ακόμα, όμως, και αν δεν τον γνωρίζει αρκεί να συμπληρώσει τα προσωπικά του στοιχεία στη φόρμα.

Το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το όνομα μητέρας, μαζί με το έτος γέννησης είναι αρκετά έτσι ώστε η εφαρμογή να επιστρέψει το αποτέλεσμα που ζητά ο πολίτης.

Συμπληρώνοντας τα στοιχεία, ο πολίτης πατά του κουμπί «αναζήτηση» και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, έχει ήδη πληροφορηθεί το εκλογικό τμήμα στο οποίο μπορεί να ασκήσει το δικαίωμά του και να ψηφίσει για τον δήμο και την περιφέρεια όπου είναι εγγεγραμμένος.