ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές 2023 - Πού ψηφίζω; Η απάντηση με ένα κλικ

Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές 2023 - Πού ψηφίζω; Η απάντηση με ένα κλικ
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Πού ψηφίζω 2023: Σε ποιο εκλογικό κέντρο θα ασκήσετε το δικαίωμά σας για τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές 2023.

Από τις 7:00 έχει ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία σε όλη την Ελλάδα, με τις κάλπες να έχουν ανοίξει για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Οι Έλληνες αναδεικνύουν Περιφερειάρχες και Δημάρχους, ενώ όσοι δεν γνωρίζουν το εκλογικό τους τμήμα και αναρωτιούνται «πού ψηφίζω;», μπορούν εύκολα να βρουν την απάντηση με ένα κλικ.

Μέσα από την εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών, στη διεύθυνση https://mpp.ypes.gov.gr/, κάθε πολίτης μαθαίνει εύκολα και γρήγορα, με δύο μόνο κλικ το πού ψηφίζει για δήμαρχο και περιφερειάρχη, στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Μπαίνοντας στην εφαρμογή, ο πολίτης καλείται να συμπληρώσει τον ειδικό εκλογικό του αριθμό. Ακόμα, όμως, και αν δεν τον γνωρίζει αρκεί να συμπληρώσει τα προσωπικά του στοιχεία στη φόρμα.

Το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το όνομα μητέρας, μαζί με το έτος γέννησης είναι αρκετά έτσι ώστε η εφαρμογή να επιστρέψει το αποτέλεσμα που ζητά ο πολίτης.

Συμπληρώνοντας τα στοιχεία, ο πολίτης πατά του κουμπί «αναζήτηση» και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, έχει ήδη πληροφορηθεί το εκλογικό τμήμα στο οποίο μπορεί να ασκήσει το δικαίωμά του και να ψηφίσει για τον δήμο και την περιφέρεια όπου είναι εγγεγραμμένος.