ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ - Τζάκρη: Το τηλεφώνημα Κασσελάκη σε Τσακαλώτο και η υπομονή του Ιώβ

ΣΥΡΙΖΑ - Τζάκρη: Το τηλεφώνημα Κασσελάκη σε Τσακαλώτο και η υπομονή του Ιώβ

Βαθαίνει η εσωκομματική κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ - Αποκάλυψη Τζάκρη για επαφή Κασσσελάκη - Τσακαλώτου

Την αποκάλυψη πως ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη διάρκεια των επαφών του για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε και με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, προχώρησε η βουλευτής του κόμματος Θεοδώρα Τζάκρη.

Μάλιστα πλέκοντας το εγκώμιο του νέου προέδρου παρομοίασε την υπομονή του με αυτή του Ιώβ στην κοιλιά του κήτους, καθώς όπως είπε, «καθυβρίζεται καθημερινά περισσότερο από μέσα παρά από έξω».

Σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, η κα Τζάκρη σχολιάζοντας τον εσωκομματικό «εμφύλιο» που ξέσπασε με αφορμή τους «σκιώδεις υπουργούς» και την άρνησή τους να αναλάβουν, προκαλώντας την επιθετική ανάρτηση του προέδρου και την αντεπίθση της μειοψηφίας, χωρίζοντας στα δύο τον ΣΥΡΙΖΑ, στην ερώτηση με ποιους επικοινώνησε ο κ.Κασσελάκης, ήταν σαφής λέγοντας «με όλους». Σε διευκρινιστική ερώτηση αν σε αυτούς περιλαμβανόταν και ο κ.Τσακαλώτος, επανέλαβε «σε όλους».

«Η Αχτσιόγλου είπε ότι είχε ξεμείνει από ενέργεια. Οι άλλοι δεν ξέρω. Δεν είναι πάντως ένα πειθαρχικό παράπτωμα. Αλλα όλοι μας κριόμαστε και αξιολογούμαστε. Δεν υπάρχει αυθεντία» πρόσθεσε η γραμματέας της κοινοβολευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Κληθείσα να σχολιάσει την πληροφορία πως μαζεύονται υπογραφές κατά του κ.Κασσελάκη η Θεοδώρα Τζάκρη είπε ότι «ο κ. Κασσελάκης δεν είπε ότι θα τους βγάλει από τα ψηφοδέλτια. Περιέγραψε μια γενική αρχή. Η αξιολόγηση γίνεται από το σύνολο την κοινωνία, τα μέλη, τα όργανα».

Ερωτηθείσα, στο πλαίσιο αυτό, για το ενδεχόμενο διαγραφών, η ίδια είπε «δεν ξέρω να σας το πω, δεν είναι στις προθέσεις του. Έστειλε ξεκαθαρο μήνυμα "ως εδώ". Προσωπική μου άποψη είναι οτι είναι μια προσωπική αναστάτωση και λίγο παρακάτω θα τα βρούμε διατηρώντας ο καθένας τις απόψεις τους»

Κατά την κυρία Τζάκρη δεν υπάρχει οργανωμένη υπονόμευση αλλά ο Στέφανος Κασσελάκης με το χθεσινό μήνυμά του «έστειλε μια γενική αρχή αυτονόητη και προφανή»

Η Θεοδώρα Τζάκρη τοποθετήθηκε και με αφορμή την πρόταση Σπίρτζη για ενιαίο ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές του 2024 λέγοντας ότι «στην ψυχή των ανθρώπων της Δημοκρατικής Παράταξης υπάρχει το ζητούμενο για γεφύρωση των άκρων που οξύνθηκαν επί Μνημονίων. Είναι δύσκολο, όμως, γιατί υπάρχουν υστεροβουλίες άμφο, έχουμε όμως μπροστά μας 4 χρόνια».



Δεν απέφυγε, μάλιστα, να απαντήσει στην Πέτη Πέρκα για όσα είπε για την ίδια λέγοντας ότι «η κυρία Πέρκα αγνοεί την αποφαση του συνεδρίου του 2022 ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάει από Αριστερά μέχρι το δημοκρατικό κεντρο».