ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πού ψηφίζω 2023 – Βρείτε το εκλογικό σας κέντρο για τον δεύτερο γύρο εκλογών με ένα ΚΛΙΚ

Πού ψηφίζω 2023 – Βρείτε το εκλογικό σας κέντρο για τον δεύτερο γύρο εκλογών με ένα ΚΛΙΚ
Newsbomb.gr

Πού ψηφίζω 2023: Οι κάλπες ανοίγουν και οι πολίτες ετοιμάζονται να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023.

Στις 7:00 της Κυριακής (15/10), ανοίγουν οι κάλπες για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023 και συγκεκριμένα για Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές όπου δεν υπήρξε εκλογή των αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης από τον πρώτο γύρο.

Το βασικό ερώτημα όλων σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι το «πού ψηφίζω;». Η απάντηση είναι εξαιρετικά απλή, όπως ήταν και στις πρόσφατες εθνικές εκλογές τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Μέσα από την εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών, στη διεύθυνση https://mpp.ypes.gov.gr/, κάθε πολίτης μαθαίνει εύκολα και γρήγορα, με δύο μόνο κλικ το πού ψηφίζει για δήμαρχο και περιφερειάρχη, στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Μπαίνοντας στην εφαρμογή, ο πολίτης καλείται να συμπληρώσει τον ειδικό εκλογικό του αριθμό. Ακόμα, όμως, και αν δεν τον γνωρίζει αρκεί να συμπληρώσει τα προσωπικά του στοιχεία στη φόρμα.

Το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το όνομα μητέρας, μαζί με το έτος γέννησης είναι αρκετά έτσι ώστε η εφαρμογή να επιστρέψει το αποτέλεσμα που ζητά ο πολίτης.

Συμπληρώνοντας τα στοιχεία, ο πολίτης πατά του κουμπί «αναζήτηση» και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, έχει ήδη πληροφορηθεί το εκλογικό τμήμα στο οποίο μπορεί να ασκήσει το δικαίωμά του και να ψηφίσει για τον δήμο και την περιφέρεια όπου είναι εγγεγραμμένος.