ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Σφοδρή επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση τους στην επιστολική ψήφο

Κεραμέως: Σφοδρή επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση τους στην επιστολική ψήφο

Όλα είπε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως στη Βουλή. 

Το νομοσχέδια για την επιστολική ψήφο βρισκόταν σήμερα στην κορυφή της ατζέντας στη Βουλή. Το απόγευμα της Τετάρτης, το νομοσχέδιο «πέρασε» από την Ολομέλεια, ενώ την ίδια ώρα απορρίφθηκε η τροπολογία για επέκταση της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές.

Η Νίκη Κεραμέως απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, είπε ότι τους επόμενους μήνες θα περιοδεύουν στον κόσμο, ενόψει των εκλογών και αναρωτήθηκε τι θα πουν στους ψηφοφόρους τους, για τη στάση τους στο συγκεκριμένο θέμα.

«Θα σας ρωτήσουν ένα πράγμα μόνο: γιατί δεν ψηφίσατε για να μπορούμε να ασκήσουμε το δικαίωμα της ψήφου, μέσω επιστολικής. Αυτό θα ρωτήσουν οι απόδημοι τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Γιατί δεν ψηφίσατε ενώ είχατε ταχθεί υπέρ και ενώ για πρώτη φορά, μετά από τόσα χρόνια υπήρχε αυτή η δυνατότητα. Και τι θα απαντήσετε εκεί; Είχαμε πρόβλημα με τη διαδικασία;» είπε η η υπουργός Εσωτερικών.

Και έσπευσε να συμπληρώσει: «Η κυβέρνηση θα το φέρνει ξανά και ξανά, μέχρι να δοθεί το δικαίωμα της επιστολικής ψήφου στους Έλληνες πολίτες, όπως αρμόζει και στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές».