ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προς αποχή από την ψηφοφορία για ομόφυλα ζευγάρια οι μειονοτικοί βουλευτές ΠΑΣΟΚ και Νέας Αριστεράς

Προς αποχή από την ψηφοφορία για ομόφυλα ζευγάρια οι μειονοτικοί βουλευτές ΠΑΣΟΚ και Νέας Αριστεράς

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι βουλευτές Μπουρχάν Μπαράν και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ από την Ξάνθη και Αχμέτ Ιλχάν και Οζγκιούρ Φερχάτ από τη Ροδόπη φέρονται να έχουν καταλήξει στο να μην δώσουν το «παρών» στη Βουλή

Την αποχή από την ψηφοφορία στη Βουλή σκέφτονται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς που εκλέγονται σε Ξάνθη και Ροδόπη.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι βουλευτές Μπουρχάν Μπαράν και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ από την Ξάνθη και Αχμέτ Ιλχάν και Οζγκιούρ Φερχάτ από τη Ροδόπη φέρονται να έχουν καταλήξει στο να μην δώσουν το «παρών» στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας του νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση για τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, Μπαράν, είχε υποστηρίξει πως δεν υπάρχει στην ψυχιατρική σοβαρή έρευνα που να υποστηρίζει το νομοσχέδιο που φέρνει σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση. Ο δεύτερος, βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, είχε πει παλαιότερα ότι η στάση της αποχής συμφέρει το κόμμα του.

Οι δυο βουλευτές τη Νέας Αριστεράς δεν έχουν τοποθετηθεί δημοσίως επί του θέματος, ωστόσο, οι απόψεις που διατυπώνονται στις περιοχές όπου εκλέγονται φαίνεται να τους αναγκάζουν να κλίνουν προς την αποχή.

Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Νέα Αριστερά, πάντως, δεν έχουν θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, κάτι που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης στον ΣΥΡΙΖΑ.