ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να δώσει άμεσα απαντήσεις η Νίκη Κεραμέως λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Ασημακοπούλου

Να δώσει άμεσα απαντήσεις η Νίκη Κεραμέως λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Ασημακοπούλου

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ παρακολουθεί πολύ σοβαρά το θέμα που ανέκυψε με την Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Έμφαση στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια αναμένεται να δώσει τις αμέσως επόμενες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, όπως προέκυψε μετά την σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, υπό την νέα του σύνθεση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Εκτελεστικό Γραφείο θα συνεδριάζει αρκετά συχνά έχοντας την ευθύνη του πολιτικού σχεδιασμού, με την επόμενη συνεδρίαση να έχει προγραμματιστεί διαδικτυακά, το επόμενο Σάββατο 9 Μαρτίου.

Επισήμως, η προεκλογική περίοδος για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ξεκινά την Τρίτη 12 Μαρτίου, όποτε κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος του κόμματος από τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ θα δημοσιευθεί και η ευρωπαϊκή διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Μέχρι τότε, αυτήν την εβδομάδα η αξιωματική αντιπολίτευση θα εστιάσει στο θέμα των μη κρατικών πανεπιστημίων, θέτοντας το ζήτημα με πολύ συντεταγμένο τρόπο στη Βουλή, επισημαίνοντας την «αντισυνταγματικότητα» του νομοσχεδίου, αλλά και καταθέτοντας θετικές προτάσεις για την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου.

Ταυτόχρονα, κατά τις ίδιες πηγές δεν υποτιμάται το θέμα της τραγωδίας των Τεμπών, καθώς κατά την αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει το Μέγαρο Μαξίμου να δώσει τις απόλυτες απαντήσεις αναφορικά με το ποιος έδωσε την εντολή για το «μπάζωμα» και αναλόγως των αποκαλύψεων, αν υπάρχουν και άλλες, θα υπάρξουν περαιτέρω αντιδράσεις, όπως επισημάνθηκε.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ παρακολουθεί πολύ σοβαρά το θέμα που ανέκυψε με την Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατά τις ίδιες πηγές, επισημαίνοντας ότι η αρμόδια Υπουργός, Νίκη Κεραμέως θα πρέπει να δώσει -έχοντας την πολιτική ευθύνη- πολύ άμεσα απαντήσεις για τον τρόπο που διέρρευσαν τα σχετικά στοιχεία. Οι απαντήσεις είναι οφειλόμενες, τονίζουν πηγές της Κουμουνδούρου, προσθέτοντας για την Υπουργό Εσωτερικών ότι όσο δεν απαντά και κρύβεται, θα υπονοείται ότι γνώριζε. Και αν δεν γνώριζε, θα πρέπει να απαντήσει πως διέρρευσαν τα στοιχεία, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Αναφορικά με τις εσωκομματικές διαδικασίες, στις 9-10 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν οι κατά τόπους εκλογές για την ανάδειξη των Νομαρχιακών οργανώσεων, αλλά και των Συντονιστικών των Οργανώσεων Μελών, μέσω διά ζώσης ψηφοφορίας.

Από πλευράς του, πρέπει να επιμείνουμε πάρα πολύ στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και στην αντισυνταγματικότητα αυτού του νόμου φέρεται ότι ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης κατά την εισήγησή του στην σημερινή συνεδρίαση, αλλά και στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει το ευρωπαϊκό του πρόγραμμα και θα δώσει συντεταγμένα αυτήν την εκλογική μάχη.

Στην κατεύθυνση αυτή, προγραμματίζονται περιοδείες και εκδηλώσεις το επόμενο διάστημα από πλευράς της Κουμουνδούρου, ενώ δεν υπάρχουν προς το παρόν νεωτέρα για νέες συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.