ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2024 - Μητσοτάκης στο Tik Tok για την επιστολική ψήφο: Η αποχή ΔΕΝ είναι απάντηση

Ευρωεκλογές 2024 - Μητσοτάκης στο Tik Tok για την επιστολική ψήφο: Η αποχή ΔΕΝ είναι απάντηση
Φωτ.: Eurokinissi

Ευρωεκλογές 2024: Μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσω Tik Tok 

Παραίνεση στους ψηφοφόρους προκειμένου να κάνουν αίτηση για να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές 2024 με επιστολική ψήφο έκανε μέσω Tik Tok ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με βίντεο που ανήρτησε στο Tik Tok ο πρωθυπουργός κάλεσε τους ενδιαφερόμενους πολίτες να υποβάλουν μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα την αίτησή τους στην πλατφόρμα epistoliki.ypes.gov.gr.

«Αν βλέπετε αυτό το βίντεο πριν τη Μ. Δευτέρα ακούστε πολύ προσεκτικά. Επίσης αν δουλεύετε σεζόν, αν σπουδάζετε σε άλλη πόλη ή δίνετε εξετάσεις, αν σας δυσκολεύουν οι μετακινήσεις ή απλά αν θέλετε να πάτε για μπάνιο στις 9 Ιουνίου, δώστε προσοχή», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνεχίζει:

«Μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου, προφταίνετε να υποβάλετε την αίτησή σας στην πλατφόρμα epistoliki.ypes.gov.gr για να ψηφίσετε επιστολικά από όπου θέλετε», επισημαίνει.

Δεν αφορά μόνο τους Έλληνες του εξωτερικού

Ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει ότι «ίσως υπάρχει η αίσθηση ότι η επιστολική ψήφος αφορά μόνο τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό. Η αλήθεια όμως είναι ότι αφορά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα πολίτη, ο οποίος θέλει να ψηφίσει χωρίς να απαιτείται η φυσική του παρουσία στο εκλογικό κέντρο, εξοικονομώντας και χρόνο αλλά και χρήματα. Έτσι για ΠΡΩΤΗ φορά στην ιστορία της χώρας μας διευκολύνεται έμπρακτα η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές».

Όπως τονίζει ο πρωθυπουργός «ιδιαιτέρως των ηλικιωμένων συμπολιτών μας, των συμπολιτών μας με αναπηρία, των νέων παιδιών που δουλεύουν σεζόν, των φοιτητών, των μαθητών οι οποίοι μπορεί να προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές τους εξετάσεις».

Και καταλήγει: «Έχουμε ήδη πάνω από 115.000 αιτήσεις κι αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί κάθε φορά που συμμετέχετε στην εκλογική διαδικασία, όποιο κόμμα και αν στηρίζετε, στηρίζετε τελικά την ίδια τη Δημοκρατία. Η αποχή ΔΕΝ είναι απάντηση. Έχετε τώρα έναν παραπάνω λόγο κι έναν πιο εύκολο τρόπο να συμμετέχετε στις εκλογές.

Σχετικές ειδήσεις