ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Τσαυτάρης: H γεωργία να ξαναγίνει πυλώνας ανάπτυξης

Α. Τσαυτάρης: H γεωργία να ξαναγίνει πυλώνας ανάπτυξης

O Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής επισήμανε πως η γεωργία πρέπει να ξαναγίνει πυλώνας ανάπτυξης αυτού του τόπου.

Στη σύντομη ομιλία του, περιέγραψε τον διαχρονικό και καθοριστικό ρόλο της γεωργίας στο πέρασμα των δεκαετιών, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «η γεωργία πήρε στις πλάτες της την ανάπτυξη της βιομηχανίας και υποστήριξε κι άλλες πολιτικές του τόπου. Επομένως, ο τόπος χρωστά στη γεωργία και η κοινωνία πρέπει να επιστρέψει τα χρωστούμενα».

«Οι ευκαιρίες» συνέχισε ο νέος υπουργός, «δεν τελείωσαν. Συνεχώς δημιουργούνται καινούργιες. Ευκαιρίες να μιλήσει ξανά ο κόσμος για τα αγροτικά μας προϊόντα», προσθέτοντας πως, στις σημερινές συνθήκες, στις «πλάτες» της γεωργικής διαδικασίας θα πρέπει να επιλυθούν κι άλλα προβλήματα. «Γνωρίζω τις δυσκολίες που περνά η διοικητική μηχανή. Γνωρίζω τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί τα τελευταία χρόνια. Θέλω να πιστεύω ότι θα καταφέρουμε μπροστά στις νέες προκλήσεις» είπε ο κ. Τσαυτάρης.

Η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας είναι η ευκαιρία να ορθοποδήσει η χώρα, γι' αυτό και χρειάζεται η συστράτευση όλων, δήλωσε, από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος. Αναφέρθηκε εκτενώς στους δεσμούς και τη γνώση των προβλημάτων, τα οποία αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, λέγοντας, χαρακτηριστικά, πως, «βλέποντας ανάμεσά σας τον πατέρα μου, βλέπω, στο πρόσωπό του, την αγωνία του αγροτικού μόχθου». Αφού επισήμανε πως ο αγροτικός τομέας αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την πατρίδα, από κοινού με τον τουρισμό και τη ναυτιλία, εκτίμησε πως «έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να πετύχουμε». Δεν παρέλειψε, δε, να επισημάνει ότι αναλαμβάνουν καθήκοντα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, την ώρα που κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Διαπραγματεύσεις κρίσιμες, πλην όμως, όπως είπε, «είμαστε σε καλό δρόμο». Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν παρέλειψε, να ευχαριστήσει τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς για την εμπιστοσύνη τους.

«Νιώθω, σαν να έχω απολυθεί από τον στρατό. Ήταν μεγάλο το βάρος σε τούτο το υπουργείο» δήλωσε, χαριτολογώντας, ο απερχόμενος υπηρεσιακός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ναπολέων Μαραβέγιας. Ευχαρίστησε το προσωπικό του υπουργείου και τους γενικούς γραμματείς για τη συνεργασία τους, προσθέτοντας πως, το τελευταίο διάστημα, προχώρησαν αρκετά τρέχοντα ζητήματα αλλά και τέθηκαν κάποιες βάσεις.