ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Δεν είμαστε το ΠΑΣΟΚ που περίσσεψε

Βενιζέλος: Δεν είμαστε το ΠΑΣΟΚ που περίσσεψε

«Ξεκινάμε την υπέρβαση που είναι αναγκαία, όπως έγινε πολλές φορές στο παρελθόν κατά την ιστορική μας διαδρομή», διεμήνυσε από το βήμα της συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ευ. Βενιζέλος.

«Ξεκινάμε σήμερα από εδώ την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο πρόεδρος του Κινήματος, κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Συνδιάσκεψη του κόμματος.

«Δεν εκπροσωπούμε αυτό που περίσσεψε αλλά αυτό που αναγεννιέται», επεσήμανε.

«Το ΠΑΣΟΚ άντεξε άθλιες πολιτικές πρακτικές που πλήγωσαν την παράταξη», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, κάνοντας μια αναδρομή στην ιστορική πορεία του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του το 1974, ενώ πρόσθεσε πως «το ΠΑΣΟΚ είναι ο αμνός, ο αίρων τις αμαρτίες».

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «το μικρό αλλά ανθεκτικό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ δεν είναι αυτό που απέμεινε από τα πλειοψηφικά ποσοστά παλαιών αναμετρήσεων αλλά η μαγιά από την οποία ξεκινά η ανασύσταση της παράταξης».

Αναφερόμενος στο όνομα και τα σύμβολα του κόμματος, σημείωσε ότι δεν είναι αυτά το πρόβλημα της παράταξης: «Οφείλουμε και μπορούμε να δώσουμε ξανά ζωντανό, γνήσιο και επίκαιρο περιεχόμενο στα σύμβολά μας», ανέφερε.

Ο κ. Βενιζέλος δεν παρέλειψε να κάνει και αυτοκριτική, επισημαίνοντας ότι στο παρελθόν υπήρξαν συμπεριφορές που ντρόπιασαν.

«Το ΠΑΣΟΚ υπηρέτησε πάντα το εθνικό συμφέρον αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας παράλληλα πως καθήκον είναι η προάσπιση της αυτονομίας της πολιτικής και του κύρους της.

«Το ΠΑΣΟΚ απευθύνεται σε όλο τον ελληνικό λαό, σε όλες τις κοινωνικές ομάδες με προβλήματα, στους εργαζόμενους, στους επιστήμονες, στους νέους που επιστρέφουν στην ύπαιθρο και φυσικά σε κάθε άνεργο προσωπικά», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

"Δεν θα επιβαρύνω την παράταξη με την παρουσία μου αλλά δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να επιβαρύνει την παράταξη" είπε στην συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσθέτοντας "Σας θέλω όλους δίπλα μου,κοντά μου".