ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Oι αποκρατικοποιήσεις θα γίνουν με «απόλυτη διαφάνεια»

Μηταράκης: Oι αποκρατικοποιήσεις θα γίνουν με «απόλυτη διαφάνεια»

«Τα επόμενα χρόνια οι νέες θέσεις εργασίας θα έρθουν από τον ιδιωτικό τομέα» επισήμανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μηταράκης εξήγησε ότι το υπουργείο προωθεί «Μεταρρυθμίσεις για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα. Κίνητρα για την επιχειρηματικότητα. Ενίσχυση της ρευστότητας και αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και της δημόσιας περιουσίας».

Επίσης τόνισε ότι επιχειρείται η «απλοποίηση διαδικασιών για νέες επενδύσεις» και πρόσθεσε ότι το σύνθημα που υιοθετεί το υπουργείο είναι «Παράγουμε και εξάγουμε».

Πέραν αυτών επισήμανε ότι θα «τρέξουν» οι αποκρατικοποιήσεις « όχι για εισπρακτικό χαρακτήρα αλλά ως κίνητρο- καταλύτη ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Τα επόμενα χρόνια οι νέες θέσεις εργασίας από ιδιωτικό τομέα» ενώ τόνισε ότι « Για οργανισμούς ενέργειας και υδροδότησης ισχύουν όσα προβλέπονται στην προγραμματική συμφωνία των 3 κομμάτων». Τέλος ξεκαθάρισε ότι όλες οι αποκρατικοποιήσεις θα γίνουν με «απολυτη διαφάνεια» και χρησιμοποίησε το παράδειγμα το ΟΤΕ.

Το συγκεκριμένο παράδειγμα μάλιστα προκάλεσε την αντίδραση του κ. Σταθάκη ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι είναι παράδοξο να χρησιμοποιείτε το παράδειγμα του ΟΤΕ «όταν τον πουλήσατε σε κρατική επιχείρηση άλλης χώρας»