ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από Κόρινθο και Νεμέα ξεκίνησε την … «ανασύστασή» του το ΠΑΣΟΚ

Από Κόρινθο και Νεμέα ξεκίνησε την … «ανασύστασή» του το ΠΑΣΟΚ

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε χθες το νομό Κορινθίας στο πλαίσιο των διαδικασιών για την ανασύσταση του Κινήματος.

Στο Δημαρχείο της Νεμέας, υπήρξε συνάντηση με τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία ήταν παρόντες τα μέλη του Προεδρείου του Συνεταιρισμού Αμπελουργών Νεμέας και ο Πρόεδρος των Οινοποιών Νεμέας. Κατά τη συζήτηση αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος για τα ζητήματα που αφορούν την ειδική ποικιλία αμπελοκαλλιέργειας της Νεμέας, τους τρόπους ανάπτυξης αυτής της δραστηριότητας, της προώθησης του προϊόντος και τον περιορισμό του κόστους παραγωγής. Το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε, μεταξύ άλλων, την αναγκαιότητα άμεσης έναρξης της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας με έμφαση στον πρωτογενή τομέα. Με δεδομένα τα χαρακτηριστικά της Κορινθίας ανακοινώθηκε η απόφαση να συγκροτηθεί Θεματική Οργάνωση Πρωτογενούς Τομέα, όπου θα συμμετέχουν Αγρότες, Αμπελοκαλλιεργητές, Σταφιδοπαραγωγοί, Γεωπόνοι, Οινοποιοί, Συνεταιριστές, Νέοι Αγρότες, Φυτοπαραγωγοί κ.α.

Στη συνέχεια, στην πόλη της Κορίνθου, σε σύσκεψη στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο Πνευματικό Αλέξανδρο, με Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον κοινωνικό εθελοντισμό και τα δίκτυα στήριξης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Επίσης, έγινε μακρά συζήτηση για την σύμπραξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών τάξεων για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της μεταποίησης και των υπηρεσιών. Τέλος, επισημάνθηκε ότι η επιτυχία του εγχειρήματος της ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ θα εξαρτηθεί από τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, στην οποία σημαντικό ρόλο θα παίξει η ενεργοποίηση της αυτοδιοίκησης. Το απόγευμα στα Γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κορινθίας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τα μέλη της Επιτροπής Ανασύστασης, κατά την οποία συζητήθηκαν όλα τα πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα που απασχολούν αυτήν την περίοδο τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ. Αναλύθηκε το οργανωτικό εγχείρημα της ανασύστασης και επισημάνθηκε η βαρύτητα του ρόλου που θα έχει η νεολαία στις διαδικασίες που θα οδηγήσουν στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Τις επόμενες μέρες, μέσα από τον διαδικτυακό τόπο www.anasistasipasok.gr θα υπάρξει πλούσιος διάλογος για τα πολιτικά - ιδεολογικά ζητήματα αλλά και τα ζητήματα που αφορούν ειδικά το νομό Κορινθίας, όπου ελεύθερα ο κάθε πολίτης, θα μπορεί να καταθέσει τις απόψεις και τις προτάσεις του. Για την νέα προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να αποτανθεί στην βάση του για ανασύσταση, τοποθετήθηκε και η κα. Φώφη Γεννηματά. «Το παράδειγμα της Κορινθίας είναι μόνο η αρχή. Θέλουμε και μπορούμε, να έρθουμε ξανά κοντά στους πολίτες , να διαμορφώσουμε μαζί ένα πρόγραμμα που θα μπορεί με όραμα και ρεαλισμό να δώσει δύναμη στην παράταξη και ελπίδα στους Έλληνες και ειδικά στη νέα γενιά. Οι διαδικασίες είναι ανοιχτές και πιστεύουμε ότι οι πολίτες θα ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα. Το ΠΑΣΟΚ θέλει να ενώσει ξανά όλους τους πολίτες που δεν περιορίζονται στην καταγγελία και στη στείρα άρνηση, αλλά πιστεύουν ότι η λύση θα προελθει μέσα από την πολιτική, μέσα από τη Κεντροαριστερά».