ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-Υπ.Προ.Πο. για το «Χυτήριο»

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-Υπ.Προ.Πο. για το «Χυτήριο»

Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τα επεισόδια έξω από το θέατρο «Χυτήριο».

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, ότι «εχθές αποφάσισε ότι το δεξιό είναι το φιλικότερο από τα άκρα που κατά τα άλλα αντιμάχεται» και ότι με τις ενέργειές του κατέστησε «τη Δικαιοσύνη ανενεργή».

«Δεκάδες αστυνομικοί παρακολουθούσαν επί ώρες τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που βρέθηκαν χθες στο Θέατρο Χυτήριο σε ρόλο μπράβου, να βρίζουν χυδαία, να προπηλακίζουν, να επιτίθενται βίαια και να απειλούν, και ω του θαύματος, να καταφέρνουν εν τέλει τη ματαίωση της παράστασης και την απελευθέρωση συλληφθέντος στα έκτροπα», υποστηρίζει η Κουμουνδούρου.

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «στην Ελλάδα του 2012, και όχι σε κάποιο θεοκρατικό καθεστώς, μερικές δεκάδες μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων και μια ομάδα βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής είναι δυνατό να επιβάλουν τη δική τους νομιμότητα, με το κράτος σε ρόλο εγγυητή της απρόσκοπτης δράσης του παρακράτους και του δικαιώματος στη λογοκρισία και τον φονταμενταλισμό».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Αυτό που διακυβεύεται είναι αν η κυβέρνηση και η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσουν να επιτηρούν την κατάλυση της δημοκρατίας, με ή χωρίς προσχήματα, και αν το θρησκευτικό συναίσθημα θα επιβάλλεται διά νόμου - του νόμου των νεοναζί, που δεν φημίζονται για τη χριστιανική ηθική τους».

«Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ παριστάνει ότι ζει σε άλλη χώρα, παρότι διαψεύδεται από την ίδια την πραγματικότητα. Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη προασπίσθηκε και θα συνεχίσει να προασπίζεται τη νομιμότητα και το δημοκρατικό μας πολίτευμα από τους ποικιλώνυμους εχθρούς του. Με την ευκαιρία διαμηνύουμε για μία ακόμη φορά σε κάθε άκρο ότι η Ελλάδα δεν είναι "ξέφραγο αμπέλι". Άλλωστε, αποτελεί κακόγουστο ανέκδοτο να επικαλείται τη νομιμότητα ένα κόμμα το οποίο συστηματικά επικροτεί την κατάλυσή της», απάντησε από την πλευρά του το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.