ΠΟΛΙΤΙΚΗ

5 βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. έτοιμοι να ψηφίσουν «ναι» αν χρειαστεί

5 βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. έτοιμοι να ψηφίσουν «ναι» αν χρειαστεί

Κλίνουν προς το ΝΑΙ στα μέτρα, κόντρα στην επίσημη θέση της ΔΗΜ.ΑΡ.

''Το σύστημα θα ρίξει στη μάχη όλες τις εφεδρείες του προκειμένου να διασωθεί και να περάσει τα μέτρα. Και οι εφεδρείες του Μνημονίου βρίσκονται στις τάξεις της ΔΗΜ.ΑΡ''

Η φράση αυτή ειπώθηκε από τον Πρόεδρο του Σύριζα Αλέξη Τσίπρα ,σε σύσκεψη κορυφαίων στελεχών του κόμματός του, πριν από λίγες ημέρες.

Όπως όλα δείχνουν ο κ. Τσίπρας ''κινδυνεύει'' να επιβεβαιωθεί μέσα σε χρονικό διάστημα, λιγότερο από μία εβδομάδα.

Εικάζεται ότι δυο βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ, ο κ.Οικονόμου και ο κ.Ψαριανός πιστεύουν ότι το κόμμα τους πρέπει να ψηφίσει ΝΑΙ στα μέτρα και ενδέχεται να το κάνουν πράξη οι ίδιοι. Το ίδια άποψη φέρεται να ενστερνίζεται και η κ. Ρεπούση.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμη δυο βουλευτές του κόμματος του Φ. Κουβέλη αν χρειαστεί θα πουν το «ΝΑΙ». Τα ονόματά τους έχουν αρχίσει ήδη να κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία, με το θέμα να μην έχει πάρει ακόμη μεγάλες διαστάσεις.

Με λίγα λόγια θεωρούνται οι «βουβοί» βουλευτές που μπορεί να κάνουν την έκπληξη στην ψηφοφορία της Τετάρτης.

Θεωρούν λάθος το ΟΧΙ στα μέτρα και με δυσκολία δέχονται την ψήφο που θα εκφράζεται με το ΠΑΡΩΝ ενώ είναι κάθετοι στο ότι η ΔΗΜ.ΑΡ οφείλει να υπεψηφίσει τον προϋπολογισμό γιατί σε διαφορετική περίπτωση, δεν στηρίζει την κυβέρνηση.

Εξάλλου τις ίδιες απόψεις υποστηρίζουν και οι κ.κ Μπίστης και Χατζησωκράτης οι οποίοι δεν είναι βουλευτές.

Ουσιαστικά, η ψηφοφορία της Τετάρτης εκτός από το ΠΑΣΟΚ, κινδυνεύει να διαλύσει και τη ΔΗΜ.ΑΡ, καθώς όλο και πολλαπλασιάζονται οι βουλευτές που θα πουν το «ΝΑΙ» και ο Φώτης Κουβέλης πρέπει να ισορροπήσει σε τεντωμένο σχοινί.

Οι 5 βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ θεωρούν ότι η μη ψήφιση των μέτρων θα οδηγήσει τη χώρα σε άτακτη χρεοκοπία και θα πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Δεν αποκλείεται, αν δουν ότι υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρχουν 151 θετικές ψήφοι, να ψηφίσουν ΝΑΙ, κόντρα στην επίσημη γραμμή του κόμματός τους.