ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ή θα επιπλεύσουμε όλοι μαζί ή θα βουλιάξουμε όλοι μαζί

Μητσοτάκης: Ή θα επιπλεύσουμε όλοι μαζί ή θα βουλιάξουμε όλοι μαζί

Αναμενόμενες και προβλέψιμες χαρακτήρισε διαφοροποιήσεις που παρατηρήθηκαν στη Βουλή ο Κυρ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης υπερέβησαν τις ουσιαστικές ιδεολογικές τους διαφορές.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη στάση της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως δεν θεωρεί μείζον ζήτημα το γεγονός ότι για ένα άρθρο δεν μπόρεσε να υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, αφού όπως επεσήμανε, το κόμμα του Φώτη Κουβέλη έχει κάνει μια πολύ μεγάλη υπέρβαση, στηρίζοντας ένα δύσκολο και μη συμβατό με το ίδιο πακέτο μέτρων.

«Ή θα επιπλεύσουμε όλοι μαζί ή θα βουλιάξουμε όλοι μαζί και μαζί και η χώρα», παρατήρησε χαρακτηριστικά και μίλησε για συστράτευση όλων των δημιουργικών και χρήσιμων δυνάμεων που μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα να υλοποιήσει αυτά που έχουν υπογράψει.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτίμηση του κ. Μητσοτάκη ήταν ότι στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης περιλαμβάνεται σίγουρα ένας επαναπροσδιορισμός των σχέσεων των κυβερνητικών εταίρων, με ενεργότερη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα.