ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φέκτερ: «Όχι» σε νέα διαγραφή ελληνικού χρέους

Φέκτερ: «Όχι» σε νέα διαγραφή ελληνικού χρέους

Αισιόδοξη για την πορεία της Ελλάδας μετά την εκταμίευση της δόσης εμφανίστηκε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ, αποκλείοντας ωστόσο το ενδεχόμενο να διαγραφεί εκ νέου μέρος του ελληνικού χρέους.

«Στόχος της χθεσινοβραδινής συμφωνίας για την Ελλάδα είναι να αποφευχθεί μια νέα διαγραφή χρέους», δήλωσε σήμερα η Μαρία Φέκτερ.

Η Αυστριακή υπουργός έκανε λόγο για «κατάχρηση εξουσίας» το να δίνονται χρήματα στη χώρα, ενώ έχει ληφθεί μια τέτοια απόφαση.

«Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει 72 όρους και έχει εφαρμόσει δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα, που είναι μεν επώδυνα για τον πληθυσμό, έχουν, όμως, αποτέλεσμα», υποστήριξε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας.

Σύμφωνα με την κ. Φέκτερ, με τον τρόπο αυτό υπάρχει ελπίδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της η Ελλάδα. Από το 2020 αναμένεται ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει και θα είναι σε θέση να προχωρήσει στην αποπληρωμή των δανείων, πρόσθεσε.

Η κ. Φέκτερ ανέφερε πως, βάσει της συμφωνίας των Βρυξελλών, η Αυστρία θα εισπράττει λιγότερους κατά 15 εκατ. ετησίως τόκους λόγω της μείωσης των επιτοκίων.