ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Να αξιοποιηθούν όλοι εν όψει του Συνεδρίου ζήτησε ο Βενιζέλος

ΠΑΣΟΚ: Να αξιοποιηθούν όλοι εν όψει του Συνεδρίου ζήτησε ο Βενιζέλος

«Τώρα μπορούμε να χτίσουμε κάτι», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στις αποφάσεις του Eurogroup, κατά τη δευτερολογία του στην κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο., της Πολιτικής και της Οργανωτικής Γραμματείας του Κινήματος, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Βενιζέλος δεν έχει διάθεση σύγκρουσης με κανέναν και ζήτησε από όλα τα στελέχη να αξιοποιηθούν εν όψει του Συνεδρίου του Φεβρουαρίου. Οι εκτιμήσεις των συνεργατών του κ. Βενιζέλου σχετικά με τη γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) είναι πως θα πρόκειται για ένα σχετικά μεγάλο όργανο το οποίο θα χωρίζεται σε τομείς εργασίας και θα στελεχωθεί χωρίς αποκλεισμούς. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι είναι ευπρόσδεκτοι στο συνέδριο όλοι όσοι δεν έχουν δηλώσει ότι αποχωρούν από το κόμμα και έκανε ειδική μνεία στους Ανδρέα Λοβέρδο, Μιχάλη Χρυσοχοίδη, Άννα Διαμαντοπούλου και Χρήστο Παπουτσή, με τον οποίο, όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές, είχε πρόσφατα μια «πολύ ενδιαφέρουσα» συνάντηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Βενιζέλος υποδέχτηκε θερμά την παρουσία του Ανδ. Λοβέρδου στη συνεδρίαση, ενώ απάντησε «σημείο προς σημείο» σε κριτική και αιτιάσεις που δέχτηκε από στελέχη και ειδικότερα από τον ίδιο και από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ειδικότερα, για τη μη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση τον Ιούνιο με πολιτικά στελέχη, ο κ. Βενιζέλος επικαλέστηκε τη σχετική απόφαση της Κ.Ο. και διερωτήθηκε παράλληλα εάν θα είχε αλλάξει δραματικά κάτι στους τομείς των υπουργείων για τα οποία επελέγησαν πρόσωπα που ήταν προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, αν αντί για αυτούς είχαν μπει πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά σε απόψεις που εκφράστηκαν περί επιστροφής των διαγραμμένων στελεχών, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι οι ίδιοι είχαν ζητήσει να τεθεί κομματική πειθαρχία για την τελευταία ψηφοφορία, όπως και η ψήφισή τους να γίνει με τη μορφή ενός άρθρου, ωστόσο στη συνέχεια δεν υπερψήφισαν. Αναφερόμενος στο γεγονός ότι ορισμένα στελέχη κατά το προηγούμενο διάστημα εξέφραζαν δημοσίως διαφορετικές θέσεις, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ότι εκείνος δεν είπε τίποτα γιατί αυτά τα στελέχη υποστήριζαν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και θα ψήφιζαν τα μέτρα. Σχετικά με την πρόταση του κ. Χρυσοχοΐδη για μετάθεση του συνεδρίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι αυτό πρέπει να πραγματοποιηθεί γρήγορα, προκειμένου να εκλεγούν και τα κομματικά όργανα.

Διαβάστε επίσης:

Επανήλθαν στην κριτική τους προς Βενιζέλο, Λοβέρδος και Χρυσοχοΐδης