ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Οι Έλληνες δεν πρέπει να υποταχθούν στις πιέσεις των ξένων

Καμμένος: Οι Έλληνες δεν πρέπει να υποταχθούν στις πιέσεις των ξένων

Τις θέσεις του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επανέλαβε σήμερα από το Ηράκλειο, πρώτο σταθμό της διήμερης περιοδείας του στην Κρήτη, ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος λέγοντας ότι «πρέπει να απεγκλωβιστούμε το γρηγορότερο από τους διεθνείς τοκογλύφους για να ανασάνει ο ελληνικός λαός».

«Οι Έλληνες», είπε, «μπορούμε να ζήσουμε χωρίς να έχουμε τους δανειστές, τους επικυρίαρχους, χωρίς να έχουμε αντικαταστήσει στα υπουργεία τους υπουργούς από επιτρόπους, χωρίς να παίρνουμε εντολές από την τρόικα και την κ. Μέρκελ». Μίλησε εξάλλου για πολιτική ύφεσης και στοχοποιήσης των Ελλήνων που οδήγησε σε 3000 αυτοκτονίες και σε 1.800.000 ανέργους και προσέθεσε ότι «η Ελλάδα είναι η χώρα του πολιτισμού και της Δημοκρατίας και οι Έλληνες δεν θα πρέπει να υποταχθούν στις πιέσεις των ξένων εταίρων μας».

Σύμφωνα με τον ίδιο «η απελευθέρωση της χώρας θα γίνει όταν καταλάβουμε όλοι οι Έλληνες ότι αυτή τη στιγμή το Σύνταγμα καταπατείται, η Δημοκρατία κινδυνεύει και είναι υποχρέωση όλων των πολιτών να εφαρμόσουμε αυτό που λέει ρητά το άρθρο 120 του Συντάγματος ότι η προστασία και η διαφύλαξή του επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων».

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε ότι από την Κρήτη, «με το Ιδρυτικό μας Συνέδριο μετουσιωνόμαστε στο μεγαλύτερο δημοκρατικό και πατριωτικό κίνημα το οποίο θα μπορέσει να πάρει στα χέρια του την τύχη της χώρας». Συγκρουστήκαμε, σημείωσε, από την πρώτη στιγμή με τη νέα τάξη πραγμάτων. Κάποιοι πίστευαν ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ένα κίνημα πολιτών, θα μετατραπούν σε ένα κόμμα της μεταπολίτευσης ή μάλλον σε ένα απόκομμα της μεταπολίτευσης, δήθεν κεντροδεξιό.

Αφού ανέφερε, ότι το κόμμα του είναι η μεγάλη δημοκρατική και πατριωτική παράταξη, η οποία αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες επισήμανε πως όλοι αυτοί οι Έλληνες θα προχωρήσουμε μαζί. «Όσοι θέλουν παραμάγαζα της μεταπολίτευσης», είπε, «μπορούν να τα κάνουν από μόνοι τους. Εμείς θα προχωρήσουμε μαζί με τον ελληνικό λαό, με πολίτες που είναι αποφασισμένοι να συγκρουστούν με τη νέα τάξη πραγμάτων». Ακόμη μιλώντας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματός του είπε ότι «σε αυτό το κίνημα εντάχθηκαν άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους» και «όποιοι δεν αντέχουν, φεύγουν».

Επίσης, τόνισε ότι εντός των ημερών θα υπάρξουν εξελίξεις και ότι «πίσω από εκείνους που προκάλεσαν τα προβλήματα βρίσκονται πολιτικοί που επιχείρησαν να καλύψουν τη δραστηριότητά τους σε βάρος του ελληνικού λαού». Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μετέβη σήμερα το πρωί στο Ηράκλειο με το πλοίο της γραμμής και συναντήθηκε με στελέχη του κόμματος. Στη συνέχεια, έκανε μια περιοδεία στην αγορά και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και συνομίλησε με Ηρακλειώτες. Ακολούθως, επισκέφθηκε το ΚΑΠΗ Αγίου Ιωάννη και το βράδυ αναμένεται να αναχωρήσει για τα Χανιά συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Κρήτη.