ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήνεται τρίτη κάλπη για παραπομπή Παπανδρέου και Παπαδήμου

Στήνεται τρίτη κάλπη για παραπομπή Παπανδρέου και Παπαδήμου

Νίκος Νικολόπουλος και Χρυσή Αυγή είπαν «Ναι» στην πρόταση Καμμένου για παραπομπή Παπακωνσταντινου, Βενιζέλου, Παπανδρέου και Παπαδήμου.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δηλώνουν αποφασισμένα να στήσουν και τρίτη κάλπη για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής και για τους πρώην πρωθυπουργούς Γιώργο Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμο.

Η Χρυσή Αυγή αποφάσισε να στηρίξει την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ για τους πρώην πρωθυπουργούς Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμο, καθώς και τους πρώην υπουργούς Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο και Γ. Παπακωνσταντίνου.

Νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος είχε συναντηθεί και με τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, από τον οποίο απέσπασε το «ναι» στην πρόταση για να συσταθεί προανακριτική επιτροπή για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

«Ο ελληνικός λαός απαιτεί εκείνοι οι οποίοι παρανόμησαν να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και εδώ πρέπει να φανεί η πολιτική βούληση των εκλεγμένων βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη», τόνισε ο κ. Καμμένος.

«Το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα είπε για άλλη μια φορά “ναι” σε μια πρωτοβουλία που αποβλέπει να αξιοποιήσει τη δύναμη όλων των πατριωτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου, προκειμένου να ικανοποιηθεί το παλλαϊκό αίτημα όσοι έχουν ποινικές ή πολιτικές ευθύνες, επειδή δεν θέλησαν ή δεν μπόρεσαν να ελέγξουν το μαύρο χρήμα και τους μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού, να λογοδοτήσουν - όποιοι και αν είναι όσο ψηλά και αν βρίσκονται», σημείωσε ο κ. Νικολόπουλος.

Ρoή Ειδήσεων