ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από την δημιουργική λογιστική, στην μεταλλαγμένη δημοσιογραφία

Από την δημιουργική λογιστική, στην μεταλλαγμένη δημοσιογραφία

Το μεταλλαγμένο σύστημα της διαπλοκής καταβάλλει μόχθο να υπερασπίσει τον κ. Γ. Στουρνάρα για την κριτική από το Newsbomb.gr

Οι στρατευμένες και κατά τα άλλα έγκριτες δημοσιογραφικές πένες του λεγόμενου παραδοσιακού τύπου, αυτοδιαψευδονται εντός ολίγων σελίδων των ίδιων εφημερίδων, φανερώνοντας την έκδηλη ταραχή τους, αλλά και την αγωνιώδη τους προσπάθεια να πουλήσουν ακόμα λίγη εκδούλευση στο ετοιμόρροπο πολιτικό σύστημα, εκθέτοντας έτσι ανεπανόρθωτα το ήδη σάπιο σύστημα της διαπλοκής και της συγκάλυψης.

To Newsbomb "σκάει" σαν μπουμπούκι στο μαγαρισμένο περιβόλι.

Σαν από σπόρο αγνό και αρχαίο σπόρο. Τόσο αγνό και ξεκάθαρο, όσο η αλήθεια.

Είναι πράγματι διασκεδαστικός μόχθος που καταβάλλει το μεταλλαγμένο σύστημα της διαπλοκής για να υπερασπίσει τον αξιότιμο κύριο Στουρνάρα από την κριτική που του ασκήσαμε τις τελευταίες ημέρες. Είναι όμως κωμικός ο τρόπος που προσπαθούν να διαβλέψουν "σκοτεινά κίνητρα" πίσω από την κριτική. Την Πέμπτη, είμασταν "εντολοδόχοι των υπογείων του Μαξίμου". Σήμερα, γίναμε πολέμιοι των ρετιρέ, αφού οι βαρώνοι "ανακάλυψαν" πως χτυπάμε τον Στουρνάρα με σκοτεινό σχέδιο να χτυπήσουμε τον Σαμαρά.

Η δημιουργική λογιστική του Σημίτη λοιπόν, συναντά την μεταλλαγμένη δημοσιογραφία που κρίνει εξ' ιδίων τα αλλότρια. Διότι άλλοι αναπαρήγαγαν αυτούσια τα φαξ του Πανταγιά από το Μαξίμου ως "παραπολιτικά" ή "ρεπορτάζ".

Βλέποντας λοιπόν σήμερα τρεις καθεστωτικές εφημερίδες να ασχολούνται με τις αποκαλύψεις μας, οφείλουμε να τους απαντήσουμε ώστε να καταλάβουν ότι καμουφλάζ χρειάζεται η στρατευμένη δημοσιογραφία. Όχι η μάχη για την αλήθεια και την πατρίδα.

Προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την τραγική εικόνα ενός Στουρνάρα να κατηγορεί τον Καραμανλή, αναλώθηκαν σε παρουσιάσεις τεχνικών στοιχείων για να αποδείξουν την δημοσιονομική εκτροπή. Μα αυτά τα στοιχεία που παρουσιάζουν είναι η μεγαλύτερη διάψευση για τους ισχυρισμούς Στουρνάρα, αφού φαίνεται ξεκάθαρα η αύξηση των δημοσίων εσόδων από το 2005 έως και το 2008. Από τα 38,4 δις της "ισχυρής Ελλάδας", στα 41 δις. Χωρίς λεόντειους φόρους, μεσούσης της παγκόσμιας κρίσης, αλλά κυρίως, χωρίς Ολυμπιακούς, χωρίς Siemens, χωρίς χρηματιστήρια, χωρίς Swaps και υποβρύχια. Όλα αυτά τα τακτοποίησαν οι κυβερνήσεις των φίλων του κυρίου Στουρνάρα.

Και πάμε τώρα στο πιο ενδιαφέρον: Τις δημόσιες δαπάνες.

Από τα 46 δις του καθεστώτος Σημίτη, κατέβηκαν έως και τα 45 δις τα επόμενα τρία χρόνια. Παρά το ότι η τότε κυβέρνηση έπρεπε να αποπληρώσει όλα τα σκανδαλώδη ατοπήματα για τα οποία ουδέποτε ο κύριος Στουρνάρας αντέδρασε. Αντίθετα έχει το θράσος σήμερα να καμαρώνει. Λογικά το 2008 υπήρξε μία μικρή αύξηση λόγω της παγκόσμιας κρίσης και όταν όλη η Ευρώπη βρισκόταν σε ύφεση. Και πάμε τώρα στο επίμαχο 2009, όπου φιγουράρει η απόλυτη εκτροπή.

Οι δαπάνες της γενικής κυβέρνησης έφτασαν τα 53,8 δις Ευρώ! Δεν θα βάλουμε εξωγενείς παράγοντες γιατί δεν έχουμε καμμία πρόθεση να δικαιολογήσουμε τον Καραμανλή. Δεκέμβρηδες, Κοράνια, σπρεντς κλπ κλπ. Άλλωστε ο ίδιος έκανε τις εκλογές ακριβώς για να χαλιναγωγηθεί αυτή η "εκτροπή". Πάμε λοιπόν στους αριθμούς:

Οι συνήγοροι του κυρίου Στουρνάρα ξεχνούν ότι από τον Οκτώβρη και έπειτα, πρωθυπουργός ήταν ο μέγας στοχαστής, ο "λεφτά υπάρχουν". Και τα 9,5 δις δαπανών, ανήκουν αποκλειστικά στην δική του διακυβέρνηση.

Άλλωστε, με τα επίσημα στοιχεία του ΓΛΚ, το έλλειμμα παραδόθηκε στο 9,3% και εκτινάχθηκε στο 12,3% επί κυβερνήσεως Παπανδρέου. Και όλοι θυμόμαστε πως διαμορφώθηκε αυτό το ποσοστό. Με τις μεταφορές εσόδων στο επόμενο έτος και τις ...προεγγραφές εξόδων από τον δαιμόνιο κύριο Παπακωνσταντίνου. Υπάρχει όμως κάτι ακόμα:

Βλέποντας όμως την διαφορά των στοιχείων που παρατίθενται, βλέπουμε ως εκ θαύματος να μην εκλαμβάνεται το 12,3% αλλά το 15% των μαγειρεμένων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ ως τελικό ποσοστό!

Δηλαδή, αυτοί που υπερασπίζονται τον Στουρνάρα για να υπερασπίζουν όπως διατείνονται τον... Σαμαρά, παρουσιάζουν ως υπερασπιστική γραμμή την υπόθεση για την οποία οι εμπλεκόμενοι έχουν ήδη κληθεί ως ύποπτοι από την Ελληνική δικαιοσύνη! Το σκάνδαλο διόγκωσης του ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ που είχε καταγγείλει ο ίδιος ο Σαμαράς, το χρησιμοποιούν για να υπερασπίσουν τον ...Σαμαρά!

Δύο τινά συμβαίνουν: Ή ο Σαμαράς δεν θέλει το καλό του ή τα απολιθώματα της μεταλλαγμένης δημοσιογραφίας νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με "αγαθούς". Όπως τις γριούλες που έπειθαν με αστραφτερά χαμόγελα τύπου Παπαντωνίου, να επενδύσουν το κομπόδεμα τους στο χρηματιστήριο.

Να τους ενημερώσουμε λοιπόν ότι "αγαθοί" είμαστε μόνον ως προς τις προθέσεις. Η παρεμβατικότητα τους έχει αυτοκαταργηθεί, όπως το κίτρινο τηλέφωνο του κυρίου Τσουκάτου. Πλέον αρκεί μία ματιά στις οικονομικές σελίδες των ίδιων εφημερίδων για να γίνει κατανοητή η ποιότητα της προπαγάνδας τους: "Οι φόροι γονατίζουν οικονομία και κοινωνία", είναι το πρωτοσέλιδο. Απεικονίζοντας την επάρκεια των "σοφών" τύπου Στουρνάρα και την εγκυρότητα της μεταλλαγμένης δημοσιογραφίας τους.

Τουλάχιστον οργανωθείτε, να μην αυτοδιαψεύδεστε εντός ολίγων σελίδων. Στην εποχή του διαδικτύου, οι πολίτες δεν χρειάζεται να καίνε τα έντυπα της "δημιουργικής δημοσιογραφίας" όταν αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους, όπως το 1965. Αρκεί να τα αντιπαραθέτουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.