ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αποδέσμευσαν λογαριασμούς της Ακρόπολις Χρημ/ριακής»

«Αποδέσμευσαν λογαριασμούς της Ακρόπολις Χρημ/ριακής»

Την υπόθεση με τα δομημένα ομόλογα φέρνει ξανά στο προσκήνιο ο βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος καταγγέλλοντας μέγα σκάνδαλο στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο πρώην υπουργός επισημαίνει πως παρά το πρόστιμο ύψους 5,5 δισ. ευρώ σε βάρος της εταιρείας Ακρόπολις Χρηματιστηριακή, το κράτος δεν έχει μέχρι στιγμής εισπράξει ούτε ένα ευρώ.

Ο κ. Νικολόπουλος καταγγέλλει πως «ο λογαριασμός της εταιρείας Ακρόπολις Χρηματιστηριακή, που είχε δεσμευθεί επί Κυβερνήσεως Καραμανλή, μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης, αποδεσμεύθηκε με αποφάσεις- ΣΚΑΝΔΑΛΟ του Υπουργείου Οικονομικών την περίοδο ΠΑΣΟΚ, με το πρόσχημα ότι αυτό ήταν αναγκαίο για την εξυπηρέτηση διαφόρων δαπανών εκκαθάρισης της εταιρείας. Μάλιστα ο λογαριασμός αυτός αποδεσμεύθηκε ενώ η εταιρεία που είχε προσφύγει κατά της απόφασης δέσμευσης του λογαριασμού της έχασε τη δίκη στα φορολογικά δικαστήρια με την οποία ζητούσε την αποδέσμευση του. Δηλαδή το Υπουργείο Οικονομικών παραβίασε δικαστική απόφαση που είχε εκδοθεί υπέρ του Δημοσίου».

Με ερώτηση του προς τον υπουργό Οικονομικών ο κ. Νικολόπουλος ζητά απαντήσεις για την υπόθεση που εμπεριέχει οσμή σκανδάλου!

Αναλυτικά τα όσα καταγγέλλει ο κ. Νικολόπουλος:

1.Είναι γνωστό και έχει δημοσιευτεί στις εφημερίδες εδώ και ένα χρόνο, ότι με απόφαση των φορολογικών δικαστηρίων επιδικάστηκε υπέρ του Δημοσίου πρόστιμο ύψους 5,5 δισ. ευρώ σε βάρος της εταιρείας Ακρόπολις Χρηματιστηριακή, της γνωστής υπόθεσης των δομημένων ομολόγων για εικονικά τιμολόγια.

2.Ωστόσο, δεκάρα τσακιστή δεν έχει εισπράξει και ούτε πρόκειται για άλλη μια φορά να εισπράξει το Κράτος. Ο λογαριασμός της εταιρείας Ακρόπολις Χρηματιστηριακή, που είχε δεσμευθεί επί Κυβερνήσεως Καραμανλή, μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης, αποδεσμεύθηκε με αποφάσεις- ΣΚΑΝΔΑΛΟ του Υπουργείου Οικονομικών την περίοδο ΠΑΣΟΚ, με το πρόσχημα ότι αυτό ήταν αναγκαίο για την εξυπηρέτηση διαφόρων δαπανών εκκαθάρισης της εταιρείας. Μάλιστα ο λογαριασμός αυτός αποδεσμεύθηκε ενώ η εταιρεία που είχε προσφύγει κατά της απόφασης δέσμευσης του λογαριασμού της έχασε τη δίκη στα φορολογικά δικαστήρια με την οποία ζητούσε την αποδέσμευση του. Δηλαδή το Υπουργείο Οικονομικών παραβίασε δικαστική απόφαση που είχε εκδοθεί υπέρ του Δημοσίου. Αποτέλεσμα όλων αυτών των κατάπτυστων πράξεων είναι ότι στο λογαριασμό της εταιρείας υπάρχουν πλέον μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, που ούτε κατά διάνοια φτάνουν για να εξυπηρετήσουν την επιδικασθείσα απαίτηση του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 5,5 δισ. ευρώ.

Επειδή διαγράφεται ένα νέο μέγιστο σκάνδαλο στο Υπουργείο Οικονομικών για το οποίο κανείς δεν μιλά.

Επειδή ο ελληνικός λαός δεν ανέχεται και άλλη πολιτική παράγκα που κάνει αόρατους τραπεζικούς λογαριασμούς και απαιτεί την άμεση τιμωρία των υπευθύνων.

Επειδή εκείνοι οι ίδιοι οι οποίοι κατήγγειλαν την Κυβέρνηση Καραμανλή και έκαναν σημαία την υπόθεση των ομολόγων αποδέσμευσαν τους λογαριασμούς τους οποίους είχε δεσμεύσει η Κυβέρνηση Καραμανλή και όλοι τώρα ως συγκυβερνήτες κάνουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Επειδή οι πολίτες δεν τρώνε πολιτικό κουτόχορτο ούτε ανέχονται πολιτικές παράγκες.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ

1.Ποιό ποσό βρέθηκε και δεσμεύθηκε με απόφαση των ελεγκτικών αρχών επί Κυβερνήσεως Καραμανλή στους λογαριασμούς της εταιρείας Ακρόπολις Χρηματιστηριακή; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.

2.Ποιό ποσό υπάρχει σήμερα στους λογαριασμούς της εταιρείας Ακρόπολις Χρηματιστηριακής; Που οφείλεται η σχετική διαφορά; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα με τις χρεώσεις των λογαριασμών.

3.Ποιος επέτρεψε να γίνουν αποδεσμεύσεις και εκταμιεύσεις από τους δεσμευμένους λογαριασμούς της εταιρείας Ακρόπολις Χρηματιστηριακής, ώστε σήμερα να έχουν παραμείνει μόνο μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ;

Εκδόθηκαν αποφάσεις διοικητικών ή πολιτικών παραγόντων του Υπουργείου Οικονομικών; Να κατατεθούν οι αποφάσεις;

4.Ποιά ήταν τα ποσά που αποδεσμεύθηκαν και ποιοι έλαβαν τις αποφάσεις αποδέσμευσης;

5.Σε τίνος τις τσέπες κατέληξαν τα ποσά που αποδεσμεύθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών, με πρόσχημα την εκκαθάριση;

6.Να κατατεθούν οι λήπτες των ποσών που αναλήφθηκαν στο πλαίσιο της εκκαθάρισης καθώς και τα σχετικά παραστατικά εξόφλησής τους.

7.Είναι αλήθεια είχε εκδοθεί δικαστική απόφαση φορολογικού δικαστηρίου υπέρ του Δημοσίου που απέρριπτε αίτημα της εταιρείας για αποδέσμευση και κάποιος έγραψε την απόφαση στα παλιά του τα παπούτσια, ζημιώνοντας το Κράτος ; Να κατατεθεί η δικαστική απόφαση που αφορά την αποδέσμευση.

8.Γνωρίζει κάτι για την υπόθεση αυτή ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου; Γιατί δεν έχει επέμβει; Μήπως γνωρίζουν κάτι οι Οικονομικοί Εισαγγελείς; Μήπως κάποιος έχει ήδη επιληφθεί; Να κατατεθεί σχετικό έγγραφο για το θέμα αυτό. Θα επιληφθεί κάποιος αν δεν το έχει κάνει;

9.Τι γίνεται με τους υπόλοιπους δεσμευμένους λογαριασμούς, δηλαδή τους ατομικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων εκπροσώπων της Ακρόπολις Χρηματιστηριακής; Έχουν και αυτοί αποδεσμευθεί; Τι ποσά περιείχαν κατά το χρόνο της δέσμευσης και τι περιέχουν αυτοί σήμερα; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.

Γιατί δεν έχει ικανοποιηθεί η απαίτηση του Δημοσίου; Σε τι ποσό ανέρχεται σήμερα;

10.Τι γίνεται με τους ατομικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων με καταθέσεις στο εξωτερικό; Γνωρίζουν η Ελληνική Δικαιοσύνη και οι Οικονομικοί Εισαγγελείς αν ονόματα εμπλεκομένων στην παραπάνω υπόθεση περιέχονται στη λίστα Λαγκάρντ με τους καταθέτες στην Ελβετία; Περιέχονται τα ονόματα αυτά στο stick Διώτη-Βενιζέλου; Έχει διαταχθεί η δέσμευση των λογαριασμών αυτών;

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος