ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η εκκλησία της Κύπρου μίλησε, της Ελλάδος;

Η εκκλησία της Κύπρου μίλησε, της Ελλάδος;

Δεύτερο τσίγκλισμα του Χριστιανοδημοκράτη Νικολόπουλου

Λίγες μέρες πριν «έβαζε φωτιά στα τόπια» στην Βουλή, ο αρχηγός των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών με μία δήθεν «αθώα» ερώτηση προς την Ελληνική Κυβέρνηση.

«Η ιατροδικαστική εξέταση για τον Μακαριστό Χριστόδουλο ποια αίτια θανάτου αναφέρει;» δήθεν αφελώς ρωτούσε ο «αντάρτης» Ν. Νικολόπουλος, που «μούντζωσε» την Κυβέρνηση και παραιτήθηκε.

Του την έπεσαν οι προοδευτικοί κονδυλοφόροι, ο «μικροπολιτικός από τα Νέα» κ.α.

Ω! του θαύματος !! Απαντά ο Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης «ιατροδικαστική έρευνα δεν έγινε ποτέ γιατί δεν την ζήτησαν οι ΟΙΚΕΙΟΙ του… και έτσι παραμένουν άγνωστα τα αίτια θανάτου» και μάλιστα παρέδωσε το αντίγραφο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας.

Από την στιγμή που αναρτήθηκε η απάντηση στο site της Βουλής έγινε ο «κακός χαμός». Περισσότεροι από 400 χιλ πολίτες μπήκαν συνολικά στα blogs, διάβασαν, σχολίασαν, μοιράστηκαν ,έκαναν Like, είδαν το βίντεο στο y-tube.

Ώσπου ήρθε και ο «πόλεμος», όταν ο εκπρόσωπος τύπου της Αρχιεπισκοπής κ. Κονιδάρης αρνήθηκε ακόμα και να δεχτεί δημοσιογραφικές ερωτήσεις σχετικές με το θέμα.

Μερικά από τα «πειρακτικά» σχόλια στις απαντήσεις των Υπουργών που «ψάρεψα»: «Ξέχασε να ζητήσει νεκροψία η Αρχιεπισκοπίνα» ή «τα παιδιά του (Χριστόδουλου) ήσαν μικρά και δεν ειδοποίησαν τον υπουργό για νεκροψία…».

Για έναν θεσμικό ηγέτη, για τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, γράφεις ότι δεν ζήτησαν οι οικείοι του ιατροδικαστική έρευνα; Στην συνέχεια «άναψε» η συζήτηση με περιστατικά περίεργων θανάτων Ελλήνων και ξένων ηγετών, όπου μετά από χρόνια και κατόπιν εκταφής χρόνων ιατρικώς βεβαιώθηκε ότι είχαν δηλητηριαστεί (Αραφάτ, Οζάλ κ.α.).

Και σαν να μην έφτανε η πρώτη «καζούρα», που έκανε ο Χριστιανοδημοκράτης Ν. Νικολόπουλος, «ξαναχτύπησε». Έστειλε δήλωση του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος στα ΜΜΕ, για το «ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΘΡΙΛΕΡ» που ζει ο Ελληνισμός και on camera δήλωσε στα κανάλια: «Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»;

Θα αποφύγω όμως για σήμερα να σας μεταφέρω τα «δηλητηριώδη» σχόλια των Μητροπολιτών για τον «άφωνο» Αρχιεπίσκοπο Ελλάδος Ιερώνυμο, καθώς ήταν πικρότερα και από εκείνα των μνημονιόπληκτων αντιμνημονιακών.