ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος σε Λιλλήκα: Είμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε στην Κύπρο

Καμμένος σε Λιλλήκα: Είμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε στην Κύπρο

Ανταλλαγή απόψεων με βασικό θέμα την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και στην Κύπρο είχε το απόγευμα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, με τον υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου και πρώην ΥΠΕΞ, Γιώργο Λιλλήκα.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «είναι εδώ και στέλνουν το μήνυμα ότι η Κύπρος δεν είναι μακριά. Μας ενώνουν κοινοί αγώνες για Κυπριακό, κοινοί αγώνες και τώρα», είπε. Υποστήριξε ότι «όταν η Ελλάδα είναι υπό κατοχή, όταν υπάρχει χούντα, δημιουργούνται κίνδυνοι πλέον για την Κύπρο». «Εμείς», συνέχισε, «ζήσαμε την επίθεση της τρόικας των τοκογλύφων στο πετσί μας» και προσέθεσε: «Δεχτήκαμε απειλές για την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας. Είμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε στον ελληνισμό της Κύπρου, στις υγιείς πολιτικές δυνάμεις. Οι Έλληνες πρέπει να ενωθούμε, να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν γονατίζουμε, ότι δεν παραχωρούμε σπιθαμή ελληνικής γης και εθνικής κυριαρχίας, δεν παραχωρούμε το Σύνταγμα το οποίο παραβιάζουν οι τοκογλύφοι της Ευρώπης».

Αυτή τη στιγμή, που ο ελληνισμός ζει μια γεωπολιτική αλλαγή, που υπάρχει δυνατότητα του ορυκτού πλούτου, που θα φέρει ευημερία στις χώρες μας, πρέπει, επεσήμανε ο κ. Καμμένος, να υπηρετήσουμε δημοκρατικές αρχές. Η εμπειρία της Ελλάδας, είπε, πρέπει να διδάξει την Κύπρο. «Η λύση θα έλθει από την Κύπρο, που για ορισμένους από μας δεν είναι μακριά», πρόσθεσε. Ο κ. Καμμένος ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του ελληνικού λαού για τη συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας, «που ακόμα μια φορά επανέλαβε ότι η Κύπρος είναι μακριά». Επίσης, δήλωσε πως είναι ξεκάθαρο ότι τα ΜΜΕ προσπαθούν να ασκήσουν εμπάργκο απέναντι σε αυτούς, που αντιστέκονται και μιλούν διαφορετικά από την κ. Μέρκελ, την τρόικα και το ΔΝΤ.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ένα κίνημα του 10%, δεν φιλοξενείται, ανέφερε, στις συζητήσεις των μεγάλων καναλιών. Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά πόσον η Κύπρος θα πρέπει να φύγει από το ευρώ και να επιστρέψει στη λίρα, ο κ. Καμμένος απάντησε: «Δεν μπορούμε να εμπλακούμε στην απόφαση που θα πάρει ο κυπριακός λαός. Εμείς έχουμε την υποχρέωση να στηρίξουμε τις επιλογές του κυπριακού ελληνισμού». Ο Γιώργος Λιλλήκας ευχαρίστησε για την επίσκεψη τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος, όπως είπε, είναι φίλος και πρώην συμφοιτητής. «Όσο περισσότερο συζητάμε με συναδέλφους από την Ελλάδα για τις εμπειρίες τους από τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις τόσο μεγαλώνει η ανησυχία μας για τις επικείμενες εξελίξεις στην Κύπρο», υπογράμμισε ο κ. Λιλλήκας.

«Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξουν οι αναγκαίες αντιστάσεις, ώστε η Κύπρος να αποτρέψει, έστω και την υστάτη, τη μοίρα που κάποιοι της έχουν σχεδιάσει στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο», κατέληξε. Ο κ. Καμμένος είχε συνάντηση και με τον επίτιμο πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Βάσο Λυσσαρίδη.

Ροή Ειδήσεων