ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις μετά το Tweet Παπαδημούλη για τον Χριστό και τον Μαρξ

Αντιδράσεις μετά το Tweet Παπαδημούλη για τον Χριστό και τον Μαρξ

Την έντονη αντίδραση ακόμα και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει το προκλητικό Tweetτου βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Δημήτρη Παπαδημούλη για τον Ιησού Χριστό και τον Μαρξ.

Ανήμερα του Πάσχα ο κ. Παπαδημούλης ούτε λίγο ούτε πολύ ταύτισε τον Χριστό (σ.σ. τον αποκαλεί Ναζωραίο) με τον Μαρξ, προκαλώντας την οργή βουλευτών της ΝΔ αλλά και «μούδιασμα» στην Κουμουνδούρου.

«Σαν σήμερα αναστήθηκε, κατά τις γραφές, ο Ναζωραίος αλλά και γεννήθηκε ο Μαρξ. Διαλέγετε και παίρνετε. Ολοένα και περισσότεροι τα συνδυάζουν…», έγραψε στο twitter, ξεσηκώνοντας έντονες αντιδράσεις, μεταξύ των οποίων και από τον διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Γιώργου Μουρούτη.

«Ο Ιησούς Χριστός (και τέτοια μέρα) από τον κ. Παπαδημουλη αποκαλείται Ναζωραίος! Θα τολμούσε αντί για Ορθόδοξους να προσβάλει Μουσουλμάνους;», ήταν το σχόλιο του κ. Μουρούτη και συνέχισε: «Οι νεοπαγανιστες και οι Ιεχωβάδες αποκαλούν υποτιμητικά τον Ιησού Χριστό «Ναζωραίο».

Η απάντηση του κ. Παπαδημούλη δεν άργησε να έρθει: «Ο κ. Μουρούτης θεωρεί προσβολή του θρησκευτικού συναισθήματος, να αποκαλείς Ναζωραίο, τον Ιησού. Το ΙΝΒΙ στον σταυρό, τι σημαίνει; Θεομπαίχτες!», ήταν η απάντηση του Δ. Παπαδημούλη.

«Η μισή Κουμουνδούρου ανατρέχει από χθες σε Ευαγγέλια και Γραφές επιδιώκοντας να καλύψει την χοντράδα του κοιν. Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε ο κ. Μουρούτης.

Επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάρει θέση, ωστόσο είναι φανερό πως επιχειρείται το θέμα να υποβαθμιστεί.