ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καρατόμησαν το Σπ. Χαλβατζή από το ΚΚΕ για τις απόψεις του γιου του

Καρατόμησαν το Σπ. Χαλβατζή από το ΚΚΕ για τις απόψεις του γιου του

Η εποχή Κουτσούμπα στον Περισσό ξεκίνησε με εκκαθαρίσεις.


Ο Δημήτρης Κουτσούμπας φαίνεται πως μπήκε σκληρά στην καθημερινότητα του ΚΚΕ, αρχίζοντας να προωθεί τους δικούς του ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά και παράλληλα να απομακρύνει όσους δεν ταιριάζουν με τις δικές του φιλοδοξίες. Στο πλαίσιο αυτών των αλλαγών, ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του κόμματος, με το Σπύρο Χαλβατζή να απομακρύνεται έπειτα από μία μακρά πορεία στον Περισσό.

Τη θέση του θα πάρουν οι κ. Θανάσης Παφίλης και Νίκος Καραθανασόπουλος, ωστόσο το τέλος Χαλβατζή από την ηγεσία του ΚΚΕ έχει πλούσιο παρασκήνιο. Ο Σπύρος Χαλβατζής έχει γράψει τη δική του ιστορία στον κομμουνιστικό χώρο, μιας και συναντήθηκε με το Χαρίλαο Φλωράκη, ο οποίος του εμπιστεύθηκε μία θέση στο Πολιτικό Γραφείο. Μετριοπαθής, όπως τον χαρακτηρίζουν οι αντίπαλοι του, συγκρούστηκε με το ισχυρό δίδυμο Δ. Γόντικα και την Αλ. Παπαρήγα κάτι που σήμανε την αρχή του τέλους της σταδιοδρομίας του.

Αφορμή για την απομάκρυνση του μάλιστα, λέγεται πως είναι η επιστολή 11.000 λέξεων που απέστειλε στο ΚΚΕ ο γιος του Αλέκος, με την οποία γνωστοποιούσε την αποχώρηση του και εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά της ηγεσίας του.

Ο Αλέκος Χαλβατζής μάλιστα, σημείωσε με έμφαση για πολλών ετών «λαθρεπιβάτες στο ΚΚΕ που σήμερα με δόλια μέσα μετατράπηκαν σε τιμονιέρηδες και κουμανταδόρους». Αυτό πιθανότατα αποτέλεσε και το τέλος του πατέρα του από τον Περισσό, μιας και η σημερινή ηγετική του ομάδα βρήκε αφορμή να τον απομακρύνει μαζί με μία σειρά στελεχών όπως οι κ. Μεντρέκας, Μπογιόπουλος, Τσίγκας και Τσιαντζής.