ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Άλλοθι για φοροεπιδρομή οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου

ΣΥΡΙΖΑ: Άλλοθι για φοροεπιδρομή οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου

«Άλλοθι για άγρια φοροεπιδρομή στους αυτοαπασχολούμενους» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνη, για τις έμμεσες τεχνικές ελέγχου.

«Αντί δηλαδή η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να στρέψει, κατά προτεραιότητα, τους φορολογικούς ελέγχους στους μεγαλοφοροφυγάδες, στους «έχοντες» και στους μεγάλους εταιρικούς ομίλους, ώστε να φορολογηθεί ουσιαστικά ο μεγάλος πλούτος, επιλέγει την κατά μέτωπο επίθεση ενάντια στη μεγάλη μάζα των αυτοαπασχολούμενων, οι οποίοι πλήττονται ανελέητα από την ύφεση και τις μνημονιακές πολιτικές», αναφέρει η Κουμουνδούρου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι «φυσικά και πρέπει να υπάρξει αντικειμενικοποίηση των τεχνικών ελέγχου», αλλά «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει με τρόπο αποσπασματικό και να λειτουργεί ως άλλοθι –όπως συμβαίνει σήμερα-για ένα νέο κύμα άγριας φοροεπιδρομής σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων και των μικροεπαγγελματιών».

Αντιθέτως, τονίζει, «η αντικειμενικοποίηση των φορολογικών ελέγχων πρέπει να υλοποιηθεί στα πλαίσια μιας συνολικής και κοινωνικά δίκαιης μεταρρύθμισης του φορολογικού συστήματος της χώρας, ώστε να κατανέμονται δίκαια τα βάρη στους πολίτες.