ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκίνησε το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Ξεκίνησε το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

«Νέα Δημοκρατία – Νέα Ελλάδα» είναι το κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Ο Αντ. Σαμαράς αναμένεται να απευθύνει κάλεσμα συσπείρωσης κεντροδεξιών και φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

Εντωμεταξύ, με τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των κομμάτων άρχισε πριν από λίγη ώρα το 9ο συνέδριο της ΝΔ στο Ταε Κβο Ντο του Φαλήρου. Η ΝΔ έχει αποστείλει προσκλήσεις σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα εκτός από την Χρυσή Αυγή. Εξαίρεσε έτσι και το ΛΑΟΣ του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη παρά την φιλολογία που αναπτύχθηκε το προηγούμενο διάστημα για το άνοιγμα Σαμαρά στον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο.

Από το ΠΑΣΟΚ θα απευθύνει χαιρετισμό ο γραμματέας του κ. Νίκος Ανδρουλάκης, από τον ΣΥΡΙΖΑ επίσης ο γραμματέας του κ. Δημήτρης Βίτσας και από το ΚΚΕ ο κ. Γιάννης Γκιόκας ενώ αμφίβολο είναι αν θα παραβρεθεί εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Από τη ΔΗΜΑΡ χαιρετισμό απηύθυνε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος στην ομιλία του σημείωσε πως παρά το γεγονός ότι η ΔΗΜΑΡ δεν συμμετέχει πλέον στην κυβέρνηση «θα βρεθούν και πάλι σημεία σύγκλισης και ευκαιρίες να αποδείξουμε ότι διδαχτήκαμε από τα λάθη μας». «Διότι η τρόικα και η επιτροπεία, αγαπητές φίλες και φίλοι, δεν μετριάζουν, αντίθετα, επιβάλλουν την υποχρέωση όλων μας να εκπονήσουμε ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης και να το υλοποιήσουμε με συναίνεση της κοινωνίας. Δεν φτάνει να εξασφαλίζουμε τη δόση των δανεικών, δεν φτάνει καν η μείωση του χρέους» συμπλήρωσε ο κ. Λυκούδης.

Πριν από τον πρωθυπουργό θα μιλήσει ο πρώην υπουργός Παιδείας της Γαλλίας κ. Λυκ Φερί. Η ημέρα θα κλείσει με την ομιλία του πρωθυπουργού ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στις εξελίξεις της τελευταίας περιόδου και την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση και να δώσει το στίγμα τον προθέσεών του για τη ΝΔ αλλά και για την κυβερνητική πρακτική που επηρεάζεται από την συγκατοίκηση με το ΠΑΣΟΚ.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με την εκλογή της νέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος όπου θα φανούν και οι νέοι συσχετισμοί που έχουν διαμορφωθεί στο κόμμα μετά από έναν χρόνο πρωθυπουργίας του κ. Σαμαρά. Λέγεται ότι ήδη έχουν πέσει σκληρές γραμμές ώστε να προκύψει ένα όργανο που να αντανακλά τη νέα κατάσταση στο κόμμα ενώ ενδιαφέρον θα έχει αν υπάρξουν διαφοροποιήσεις τόσο στο επίπεδο των εισηγήσεων όσο και στην εκλογή της Πολιτικής Επιτροπής.