ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Νικολόπουλος: Κούρεμα όλων των δανείων

Νίκος Νικολόπουλος: Κούρεμα όλων των δανείων

«Η αλήθεια είναι καταφανής: Η διαφορά μεταξύ του επιτοκίου των καταθέσεων και του επιτοκίου των καταναλωτικών δανείων είναι τοκογλυφική».

Με αυτό τον ξεκάθαρο τρόπο τοποθετήθηκε, ο Γενικός Γραμαμτέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος κ. Νίκος Νικολόπουλος, στις συναντήσεις που είχε τις προηγούμενες μέρες, τόσο με αντιπροσωπείες υπερχρεωμένων πολιτών από οργανώσεις και συνοικίες της Αττικής , όσο και στο ΡΑΔΙΟ 1 των δανειοληπτών Θεσσαλονίκης, όπου απάντησε σε πληθώρα ερωτήσεων που του ετέθησαν.

«Αγοράζουν χρήμα με 0,1% και το πουλάνε με 14%» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, θυμίζοντας πως ο ίδιος έχει καταγγείλει και στη Βουλή την «εκκωφαντική» απουσία δράσεων και μέτρων που θα ρυθμίζουν τα μη ενυπόθηκα δάνεια.

Επίσης, αναφερόμενος στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής υπογράμμισε την εξίσου ξεκάθαρη θέση του κόμματος: «Όπως το κράτος κούρεψε τις δικές του οφειλές και τον δικό του δανεισμό, έτσι πρέπει να φροντίσει για το κούρεμα των οφειλών των πολιτών του!».

Θύμισε μάλιστα, ότι επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή είχαν διαγραφεί όλα τα τοκογυλφικά πανωτόκια των αγροτικών δανείων. «Αυτό ακριβώς πρέπει να γίνει και τώρα, για όλα τα δάνεια» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας πως «δεν είναι δυνατόν, οι τράπεζες, από τη μία να παίρνουν ζεστό χρήμα ανακεφαλαιοποίησης που το πληρώνει ο λαός και από την άλλη να απαιτούν την άρτια αποπληρωμή των δανείων που οι ίδιες χορηγούσαν αφειδώς. Στο κάτω – κάτω, κάθε τράπεζα έχει την ευθύνη των δανείων που χορηγούσε και ας την αναλάβει σήμερα για να ανακουφιστούν οι πολίτες» πρόσθεσε.

«ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ 200.000 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ»

Επίσης, ο ΓΓ του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος τόνισε πως η μνημοναική «μηχανή» είναι έτοιμη να... κουρέψει και σπίτια. «Είναι έτοιμοι για 200.000 πλειστηριασμούς. Μπορεί η ανακοίνωση να έφερε τον τίτλο «νέες αντικειμενικές αξίες», αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για φοροεισπρακτικό μηχανισμό που προκαλεί ένα ακόμα πλήγμα στη σχεδόν εξαφανισμένη μεσαία τάξη» τόνισε, μιλώντας και για «ξένο δάκτυλο» προκειμένου, περιουσίες – φιλέτα να περάσουν από τα χέρια Ελλήνων στα χέρια ξένων επιχειρηματιών, ενώ μίλησε και για το μεγάλο κύκλωμα των «κορακιών» στην Ελλάδα, που φιλοδοξεί να βάλει στο χέρι περιουσίες για ένα κομμάτι ψωμί.

«Οι Έλληνες, ενωμένοι, πρέπει να πουν ένα μεγάλο όχι. Κουρεύτηκαν οι μισθοί, οι συντάξεις, τα επιδόματα. Τώρα θα κουρέψουν και τις περιουσίες του κοσμάκη, με τις τράπεζες να μην χρεώνονται το παραμικρό, αντιθέτως να διεκδικούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ως ανακεφαλαιοποίηση που θα πληρώσουν οι επόμενες γενιές. Δεν υπάρχουν περιθώρια για διαχωρισμούς, λοιπόν. Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, νέοι και γέροι, όλοι μαζί, πρέπει να τους πούμε ένα μεγάλο όχι. Ως εδώ και μη παρέκει! Τα σπίτια των Ελλήνων είναι τα σύγχρονα οχυρά, μέσα στα οποία θα δώσουμε την μάχη της ελευθερίας και της δημοκρατίας...» πρόσθεσε ο κ. Νικολόπουλος, καταλήγοντας πως η «μεγάλη μάχη» θα ξεκινήσει το φθινόπωρο...