ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Για αυτό έφυγα από την κυβέρνηση

Κουβέλης: Για αυτό έφυγα από την κυβέρνηση

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης κατά του κ Σαμαρά, αναφέροντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «η ΕΡΤ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» αποτυπώνοντας με αυτό τον τρόπο τη ρήξη που είχε δημιουργηθεί μεταξύ των δύο.

Ο κ Κουβέλης μιλώντας στην εκπομπή «Οι νέοι Φάκελλοι» το βράδυ της Τρίτης εξήγησε τους λόγους που τον ώθησαν στην απόφαση να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της ΕΡΤ ενώ απάντησε και στο ερώτημα αναφορικά με την άρνησή του να συναντηθεί με την Τρόικα.

Για το κλείσιμο της ΕΡΤ και το μαύρο στην οθόνη ο κ Κουβέλης ανέφερε ότι «Θέλαμε τις αναδιαρθρώσεις στην ΕΡΤ. Έπρεπε να γίνουν αλλαγές αλλά με την προϋπόθεση ότι η ΕΡΤ θα βρισκόταν σε κίνηση. Αυτό ήθελε και ο κ Βενιζέλος, ήταν σύμφωνος με τις απόψεις μας. Ο κ Σαμαράς ανέλαβε να κλείσει ως μονοκομματική κυβέρνηση την ΕΡΤ».

Στη συνεχεία ο κ Κουβέλης μίλησε για την πραξη νομοθετικού περιεχομένου την οποία όπως δήλωσε πληροφορήθηκε μέσω των εφημερίδων « Το έμαθε από τον Τύπο. Μάλιστα το πρωτάκουστο ήταν ότι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, έφερε τις υπογραφές των υπουργών της ΝΔ, και απουσίαζαν οι υπογραφές των υπουργών της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ»

«Όταν συναντηθήκαμε στο προσωπικό γραφείο του κ Σαμαρά, τέθηκε το θέμα της ΕΡΤ και τότε είχα δηλώσει με σαφήνεια την αντίθεσή μου. Είμαι αντίπαλος να κλείσει η ΕΡΤ ΑΕ. Αλλο να την εξυνχρονίσουμε, να την αναβαθμίσουμε και άλλο να υπάρξει κλείσιμο της ΕΡΤ με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Σύμφωνος μάλιστα ήταν και ο κ Βενιζέλος»

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν ο κ Σαμαράς προέβη σε αυτές τις πολιτικές ενέργειες γιατί ήθελε να πάει σε εκλογές ο κ Κουβέλης απάντησε « Πιστεύω ότι ο κ Σαμαράς ήθελα να τραβήξει το θέμα στα άκρα για να πάει σε εκλογές. Πώς αλλιώς κάποιος θα προχωρούσε σε μονοκομματική κυβέρνηση» ενώ πρόσθεσε ότι η ΔΗΜΑΡ «Δεν είναι απαγκιστρωμένο ψάρι».

Ερωτηθείς για τη θέση της ΔΗΜΑΡ απέναντι στην κυβέρνηση από εδώ και στο εξής, εξήγησε: "Θα ψηφίσουμε ό,τι πρέπει να υπερψηφίσουμε και θα καταψηφίσουμε ό,τι πρέπει να καταψηφίσουμε. Η ΔΗΜΑΡ έκανε ό,τι έκανε ως πράξη ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό». τόνισε.

Τέλος σε ερώτηση γιατί αποφάσισε να μην συναντηθεί με την Τρόικα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απάντησε ότι «Την Τρόικα δεν την είδα γιατί θεώρησα ότι η ομάδα θα έπρεπε να διαπραγματεύεται με τον αρμόδιο υπουργό. Όχι με όλους τους υπουργούς. Άλλη έπρεπε να είναι η διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Σας θυμίζω ότι είδα όλους τους Ευρωπαίους αξιωματούχους , αλλά την τρόικα επέλεξα να μην τη δω».