ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι τροπολογίες της ΔΗΜΑΡ για το πολυνομοσχέδιο

Οι τροπολογίες της ΔΗΜΑΡ για το πολυνομοσχέδιο

Στο πλαίσιο της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου η Δημοκρατική Αριστερά κατέθεσε εννέα τροπολογίες.


Συγκεκριμένα, η ΔΗΜ.ΑΡ. προτείνει:

-Όσον αφορά την κινητικότητα, θεωρεί ότι θα ήταν συνταγματικά θεμιτή μόνο εάν η κατάργηση θέσεων αφορούσε πλεονάζουσες ή κενές θέσεις δημοσιών υπηρεσιών ή δε πλεονάζουσες θα προέκυπταν με τρόπο τεκμηριωμένο και αντικειμενικό.

-Την κατάργηση των παραγράφων 3 - 6 του άρθρου 90 που αναφέρεται στη μείωση του χρόνου διαθεσιμότητας από 12 σε 8 μήνες.

-Η φορολόγηση των δικαιωμάτων και μισθωμάτων από τα ακίνητα να γίνεται με βάση την κλίμακα του κύριου εισοδήματος του φορολογουμένου ή με βάση την κλίμακα των μισθωτών εφόσον πρόκειται για τη μοναδική πηγή εισοδήματος.

-Την έκπτωση φόρου από τη δαπάνη για τα ενοίκια και προβλέπει την επέκταση και ενίσχυση του μέτρου συλλογής των αποδείξεων με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

-Οι μισθοί και οι συντάξεις και η πάγια αντιμισθία να χορηγούνται σε αναπήρους με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 80% αντί του άνω του 80% που προβλέπει η ρύθμιση.

-Την τροποποίηση του άρθρου 65 του ν. 4170/2013 έτσι ώστε να εξαιρούνται προνοιακά επιδόματα από τον υπολογισμό του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος.

-Την τροποποίηση στη φορολόγηση των κερδών από επιχειρηματική δραστηριότητα (αλλαγή κλίμακας).

-Την αύξηση του ποσού μείωσης κατά 100 € ανά τέκνο και πρόσθετη μείωση φόρου σε περίπτωση αναπηρίας τουλάχιστον 67%.

-Τον άμεσο εξορθολογισμό των δαπανών του ΕΟΠΠΥ με συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την πρακτική αξία της υπερβάλλουσας δαπάνης.