ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Η τρόικα να πάει τώρα από κει που ήρθε

Νικολόπουλος: Η τρόικα να πάει τώρα από κει που ήρθε

Τη συνέντευξη του Ευρωβουλευτή Φρανκ Ένγκελ στο newsbomb.gr σχολίασε ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος.


«Ο κ. Ένγκελ λέει το αυτονόητο στον κ. Σαμαρά. Ο Πρωθυπουργός αντί να υποδύεται την πολιτική ορντίναντσα της Τρόικας και αντί να δέχεται άλλη μία καρπαζιά, επιτέλους ας ξαναθυμηθεί ποια επιχειρήματα επικαλέστηκε στο «Ζάππειο». Είναι η ύστατη στιγμή να πιέσει για πολιτική επίλυση πριν εγκλωβίσει την κοινωνία σε αδιέξοδο που θα προκαλέσει αναταραχές. Η Τρόικα να πάει τώρα από κει που ήρθε», δήλωσε μεταξύ άλλων από τα Χανιά που βρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος κ. Νίκος Νικολόπουλος.

Ο Νίκος Νικολόπουλος στην συνέχεια της δήλωσης του τονίζει: «Ο κ. Ένγκελ παραδέχθηκε ότι η Τρόικα κάνει συνέχεια λάθη και προειδοποίησε τον κ. Σαμαρά ότι δεν θα μπορεί να κυβερνήσει αν οι τρεις εκπρόσωποι των δανειστών έρθουν τις επόμενες εβδομάδες απαιτώντας πάλι νέες απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Ένγκελ είναι ένα σεβαστό πρόσωπο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που παίζει σοβαρό ρόλο στις εξελίξεις της Ε.Ε., έχει υποστηρίξει επανειλημμένως τις ελληνικές θέσεις και τον εμπιστεύονται πρόσωπα εγνωσμένου κύρος όπως ο κ. Ζαν Κλόντ Γιούνκερ.
Μετά τη διασπορά φημών ότι θα αποχωρήσει το ΔΝΤ επειδή το success story της παρακμής δεν βγαίνει.

Η χώρα επειγόντως χρειάζεται εθνικώς αξιοπρεπείς λύσεις που θα επιβεβαιώνουν το ρόλο και την ισχύ της στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Όπως λέει ο ευρωβουλευτής του ΕΛΚ, είναι ώρα να εργαστούμε όλοι για την επανίδρυση του κράτους, κάτι που θέλησε ο κ. Κώστας Καραμανλής πολεμώντας με το μιντιακό σύστημα της διαπλοκής, το «βαθύ ΠΑΣΟΚ», το «σύστημα Σημίτη» και τις συντεχνίες των πράσινων και των ροζ κατεστημένων.

Ήρθε η ώρα να αντιληφθούν οι συνεταίροι της Γερμανικής σύλληψης και απαίτησης, «γαλαζοπράσινης» εξουσίας κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος ότι η διακυβέρνηση δεν ασκείται από τα γραφεία των 700 χιλιάδων ευρώ αλλά από τα πρόσωπα που θα βρουν λύση σε εθνικά, κοινωνικά, οικονομικά ζητήματα. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από φορο-εισπράκτορες ή από καρπαζο-εισπράκτορες. Έχει ανάγκη από σοβαρή κυβέρνηση που θα τιμά τους Έλληνες, θα σέβεται τις αρχές και τις αξίες του Έθνους και θα συμμετέχει ισότιμα στην Ευρώπη και στη διεθνή κοινότητα, ισότιμα και ισόκυρα, όπως αναφέρεται στις συνθήκες ένταξης που εξασφάλισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Έκκληση απευθύνουν οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες να μην μεταβεί το δίδυμο της συγκυβέρνησης στην Ουάσινγκτον με τις αντιλήψεις Ψωροκώσταινας γιατί τότε θα είναι σίγουρο ότι κάποιοι γείτονες (Τουρκία, Σκόπια) θα πανηγυρίσουν για άλλη μια επιτυχία τους, ενώ οι Έλληνες θα κληθούν «κατόπιν εορτής» να αποδεχθούν τα νέα τετελεσμένα που το «δίδυμο της συμφοράς» θα αποδεχτεί για εμάς χωρίς εμάς. Για να ζήσουν αυτοί καλά, αλλά η Πατρίδα και οι Έλληνες πολύ χειρότερα...»

Διαβάστε επίσης:

Φρανκ Ένγκελ: Η ώρα της τρόικας τελείωσε!