ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Μιχελάκη στην ΚΕΔΕ για δομές φροντίδας παιδιών και ΑΜΕΑ

Απάντηση Μιχελάκη στην ΚΕΔΕ για δομές φροντίδας παιδιών και ΑΜΕΑ

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης απέστειλε σήμερα απαντητική επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Κώστα Ασκούνη.

Η επιστολή του Υπουργού Εσωτερικών έρχεται σε συνέχεια της επιστολής που έστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης στις 13 Αυγούστου 2013 προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση με κοινοποίηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κ. Χατζηδάκη και αφορά την χρηματοδότηση δόμων φροντίδας παιδιών και ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ακολουθεί η απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη.

«Κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της σημερινής επιστολής σας προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γ. Βρούτση, την οποία μου κοινοποιήσατε, με θέμα «Χρηματοδότηση των Κοινωνικών Δομών Παιδικής φροντίδας της Αυτοδιοίκησης από αδιάθετους πόρους του ΕΣΠΑ», θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι έχω ήδη από την περασμένη Παρασκευή 9 Αυγούστου απευθύνει σχετική επιστολή για το θέμα αυτό προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κ. Χατζηδάκη.
Πιο συγκεκριμένα, στην παραπάνω επιστολή μου επισημαίνω την επιτακτική ανάγκη αύξησης των κονδυλίων για την πράξη «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» κατά 75 εκ ευρώ, με στόχο την κάλυψη των αυξημένων κοινωνικών αναγκών, που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Η σημασία και η χρησιμότητα του εν λόγω προγράμματος είναι αδιαμφισβήτητες, καθώς αυτό παρέχει υπηρεσίες φροντίδας παιδιών και εξαρτημένων προσώπων και προσφέρει θέσεις φιλοξενίας σε βρέφη, νήπια, παιδιά και εφήβους με αναπηρίες, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό χιλιάδες μητέρες στην ευχερέστερη πρόσβασή τους στην απασχόληση.
Με το πρίσμα αυτό το Υπουργείο Εσωτερικών μαζί με τα συναρμόδια Υπουργεία Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για αναζήτηση πόρων, προκειμένου να μην αποκλειστούν από τις πολύτιμες υπηρεσίες του παραπάνω προγράμματος παιδιά που πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν σε αυτές τις δομές.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Γιάννης Μιχελάκης»

Ρoή Ειδήσεων