Τροπολογία ανεξάρτητων για κατάργηση της χρηματοδότησης κομμάτων

Newsroom Newsroom

Τροπολογία ανεξάρτητων για κατάργηση της χρηματοδότησης κομμάτων

Τροπολογία με την οποία ζητούν να πάψει η χρηματοδότηση των κομματικών Ιδρυμάτων κατέθεσαν οι βουλευτές του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» Γιάννης Κουράκος και Νίκος Σταυρογιάννης.

Στην τροπολογία που συνυπογράφει ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος και ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης, η Νέα ΜΕΡΑ ζητά να καταργηθεί το άρθρο 4 του νόμου 3023/2002 σύμφωνα με το οποίο χρηματοδοτούνται κομματικά Ιδρύματα και οι αντίστοιχες πιστώσεις να κατανεμηθούν σύμφωνα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής από τον Υπουργό Υγείας σε Κοινωφελή Ιδρύματα, όπως για παράδειγμα τα Παιδικά Χωριά SOS και το Ίδρυμα Ανιάτων που απειλείται άμεσα με λουκέτο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «στην αιτιολογική έκθεση οι βουλευτές επικαλούνται πρόσφατα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι οργανισμοί, οι φορείς, τα κέντρα έρευνας και τα πάσης φύσεως νομικά πρόσωπα που συνδέονται με τα κόμματα, λειτούργησαν την τελευταία –τουλάχιστον- δεκαετία ως άντρο διαφθοράς, κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, σε βαθμό που προκλήθηκε η παρέμβαση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε ορισμένα εξ αυτών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved