Έρευνα του ΣΔΟΕ στο ΛΑ.Ο.Σ. για 1.8 εκατομμύρια ευρώ

Εισαγγελική παραγγελία για έρευνα στα οικονομικά του ιδρύματος Ίων Δραγούμης φαίνεται πως έλαβε το ΣΔΟΕ, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. Η απάντηση δόθηκε έπειτα από ερώτηση στη Βουλή, της βουλευτού Μαγνησίας των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Έρευνα του ΣΔΟΕ στο ΛΑ.Ο.Σ. για 1.8 εκατομμύρια ευρώ
2'

Η κα. Χρυσοβελώνη επικαλείται δημόσιες μαρτυρίες για κρατικές επιχορηγήσεις ύψους 1.8 εκατομμυρίου ευρώ, που ουδέποτε έφτασαν στα ταμεία του κόμματος, αφήνοντας να εννοηθεί πως κατέληξαν στα ταμεία του κόμματος. Στην ερώτηση μάλιστα, αναφέρεται η τοποθέτηση του πρώην προέδρου του Ινστιτούτου κ. Δημήτρη Σαρατσιώτη, ο οποίος επιβεβαιώνει πως ουδέποτε έφτασαν χρήματα στον οργανισμό.

Πιο συγκεκριμένα τόνισε: «Ξεκινήσαμε με όρεξη έναν πανελλαδικό προγραμματισμό και σας διαβεβαιώνω ότι είχαμε συγκινητική ανταπόκριση. Δυστυχώς όμως η στήριξη που περιμέναμε για την υλοποίηση του προγράμματός μας δεν υπήρξε, αν και έδινε τη λύση η υπ' αριθμ. πρωτ. 48445/21-12-2012 απόφαση του υπουργείου Οικονομικών. Τα στοιχεία που διαθέτουμε της παρελθούσης πενταετίας 2007-2012 καταμαρτυρούν το παράλογο της συμπεριφοράς και ενεργειών τους».

Στις κατηγορίες πάντως που εξαπέλυσε η κα. Χρυσοβελώνη, απάντησε το γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ με ανακοίνωση, η οποία ανέφερε: «Το Ιδρυμα Ιων Δραγούμης ουδέποτε χρηματοδοτήθηκε από το ελληνικό Δημόσιο, όπως κατά περιόδους τα Ιδρύματα των Κ. Καραμανλή, Α. Παπανδρέου, Κ. Σημίτη, Κ. Μητσοτάκη. Δημιουργήθηκε από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, όχι με στόχο την εξασφάλιση πόρων, αλλά την προαγωγή εθνικών θεμάτων και χρηματοδοτείται αποκλειστικά και μόνο από τον ΛΑΟΣ». Στην ανακοίνωση σημειώνεται με νόημα ότι «ο ΛΑΟΣ είναι το μόνο κόμμα που δεν έλαβε ποτέ δάνειο από τράπεζες, σε αντίθεση με όλα τα άλλα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ), ενώ ακόμα και κάποια νεόκοπα ζήτησαν δάνειο πριν καν ξεκινήσει η κρατική χρηματοδότηση. Ο ΛΑΟΣ είναι το μόνο κόμμα που έχει επιστρέψει στο Δημόσιο 1.000.000 ευρώ για το Ταμείο Φτώχειας».

Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών πάντως, ο ΛΑΟΣ ήταν δικαιούχος να λάβει 1,868 εκατομμύρια ευρώ για οικονομικούς και ερευνητικούς σκοπούς.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή