ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκπρόσωποι κομμάτων για τις μη προφυλακίσεις 3 βουλευτών της Χ.A.

Eκπρόσωποι κομμάτων για τις μη προφυλακίσεις 3 βουλευτών της Χ.A.

Σε τοποθετήσεις προχώρησαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων μόλις έγινε γνωστή η απόφαση μη προφυλάκισης για τους τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρου και Νίκου Μίχου.

«Το σημαντικό νομικά γεγονός δεν είναι η ποινική μεταχείριση ενός εκάστου. Το σημαντικό νομικά είναι η άσκηση ποινικής δίωξης. Και, κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι που δημιουργεί πολιτικά ζητήματα. Η ποινική μεταχείριση ενός εκάστου κατηγορουμένου, είναι κάτι που απολύτως επαφίεται στα χέρια της δικαιοσύνης. Αυτό, λοιπόν, που είναι κρίσιμο αυτήν τη στιγμή, είναι η απόφαση για την άσκηση ποινικής δίωξης. Το ότι κρίθηκε ένας από αυτούς προφυλακιστέος, προφανώς έχει μια αξία. Το ότι για τους τρεις άλλους κρίθηκε ότι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι και να τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι, επίσης έχει μια αξία. Η αξία αυτών των ενεργειών και μιλάω τώρα νομικά, δεν συνδέεται με την κατάγνωση της ενοχής ή της αθωότητας» δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, αναφορικά με την απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή να μην προφυλακιστούν οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Ο βουλευτής Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στον ίδιο σταθμό υπογράμμισε, πως «η δουλειά της δικαιοσύνης είναι αυτή που έκανε. Νομίζω ότι ήταν στο πλαίσιο του νόμου και προφανώς του ανακριτικού υλικού, το οποίο δεν έχουμε υπόψη μας. Εδώ, τέθηκαν στο σύνολο των ανακρινομένων και σε αυτούς που απολογήθηκαν, σοβαροί περιοριστικοί όροι, οι οποίοι είναι υψηλότατη εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Οι σοβαροί περιοριστικοί όροι που έχουν τεθεί, δίνουν το συμπέρασμα ότι έχουμε μια κρίση του εισαγγελέα και του ανακριτή, ότι χρειάζονταν επιπλέον μέτρα για να διασφαλιστεί όλη η διαδικασία. Δεν αφέθησαν χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο».

Ο δε γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημ. Καρύδης ανέφερε: «Αυτή η εξέλιξη, μπορεί επικοινωνιακά να δημιουργεί ένα κλίμα, αλλά εμείς πρέπει να κρατήσουμε την ουσία των πραγμάτων. Άλλωστε, είναι σε εξέλιξη η προανακριτική έρευνα. Νομίζω ότι το καλύτερο από όλα, είναι να υπάρξει ψυχραιμία και ουσιαστική νηφαλιότητα σε όλες αυτές τις εξελίξεις». Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος συνέστησε ψυχραιμία και νηφαλιότητα και πρόσθεσε: «Η προφυλάκιση δεν είναι προκαταβολή ποινής, είναι μέτρο. Άρα, επειδή δεν προφυλακίστηκαν, δεν σημαίνει ότι είναι αθώοι. Θεωρούμε, έχοντας εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, πως όταν θα προχωρήσει η διαδικασία των ερευνών, είναι βέβαιο ότι όλα αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αυτές τις ημέρες, θα είναι σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από όσα συζητάμε τώρα».

Διαβάστε επίσης:

KKE: Ερωτηματικά για την απόφαση αποφυλάκισης των 3 βουλευτών της Χ.Α.