ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση δυσπιστίας: Καρέ – καρέ όσα δεν είδατε από τις κάμερες (pics)

Πρόταση δυσπιστίας: Καρέ – καρέ όσα δεν είδατε από τις κάμερες (pics)

Στιγμιότυπα από τη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση

Χαμηλοί τόνοι επικράτησαν κατά κύριο λόγο στη διάρκεια της συζήτησης επί της προτάσεως δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση εις βάρος της κυβέρνησης. Εξαίρεση αποτέλεσαν τα επεισόδια στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής το απόγευμα του Σαββάτου, τα οποία προκάλεσαν την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και την ακόλουθη απάντηση του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη.

Οι τόνοι ανέβηκαν μόνο όταν ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ευάγγελος Βενιζέλος εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον του ΣΥ.ΡΙΖ.Α από το βήμα της Βουλής, λίγες ώρες πριν από την πολιτική «μονομαχία» του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα.

Στα πηγαδάκια πάντως συζητήθηκαν πολλά και διάφορα. Από τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, τη συμπεριφορά του κ. Πωλ Τόμσεν έως την εξέλιξη του ποδοσφαιρικού αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ.

Σε γενικές γραμμές πάντως, η πλειοψηφία των βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. χαρακτήρισαν «ακατανόητη και άσκοπη κίνηση» την πρωτοβουλία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας. Υποστήριξαν μάλιστα πως η αξιωματική αντιπολίτευση δυναμιτίζει την ομαλή πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η κρίσιμη διαπραγμάτευση της χώρας.

Από την άλλη πλευρά, στην αντιπολίτευση εκφράστηκαν απόψεις σύμφωνα με τις οποίες βουλευτές της συγκυβέρνησης δεν υπερασπίστηκαν το κυβερνητικό έργο αλλά άσκησαν κριτική με συγκεκριμένες φράσεις – κλισέ.

lazaridisadwnis

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης συνομιλεί με τον βουλευτή Χανίων κ. Μανούσο Βουλουδάκη ενώ τον συνοδεύει ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Οι κ.κ. Άννα Καραμανλή και Ζέτα Μακρή παρακολουθούν από μακριά.

germenisefim

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο βουλευτής Κεφαλληνίας της «Χρυσής Αυγής» κ. Γιώργος Γερμενής διάβαζε την εφημερίδα του, την ώρα που μιλούσε στο βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ntorakammenos

Χαμόγελα προς τη βουλευτή Επικρατείας της Ν.Δ. κ. Ντόρα Μπακογιάννη από τον πρόεδρο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Πάνο Καμμένο, τη βουλευτή Σερρών κ. Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, βουλευτή Ηρακλείου κ. Νότη Μαριά.

loverdoskourasi

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Β' Αθηνών κ. Ανδρέας Λοβέρδος δείχνει στα έδρανα ότι για λίγο καιρό ξαποσταίνει «η συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» και μετά προς την πολιτική δόξα ξανατραβά...

stamatisroloi

Το ρολόι του κοιτούσε συχνά ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Δημήτρης Σταμάτης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προκαλώντας την απορία του υπουργού Εργασίας. Δίπλα του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου προετοιμαζόταν για την ομιλία του.

lafazanispafilis

Όσοι είδαν αυτό το στιγμιότυπο έσπευσαν να σχολιάσουν ότι «οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται». Ο βουλευτής Β' Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης άνοιξε κουβέντα με τον βουλευτή Επικρατείας και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ κ. Θανάση Παφίλη.

makristylo

Ένα στυλό ζήτησε η υφυπουργός Υγείας κ. Ζέτα Μακρή, το οποίο της έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σταύρος Καλαφάτης. Στο μέσον, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης μελετούσε μεν το λόγο του, αλλά σχολίαζε κι όσα άκουγε.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB