ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ελληνική Αριστερά σε συμμαχία με φασίστες και κομμουνιστές»

«Η ελληνική Αριστερά σε συμμαχία με φασίστες και κομμουνιστές»

Στην πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, που συζητήθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο, αναφέρεται σήμερα η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Die Welt».

Ο τίτλος του τηλεγραφήματος είναι: «Η ελληνική Αριστερά σε συμμαχία με τους φασίστες και τους κομμουνιστές» και ο υπότιτλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε την Κυριακή το βράδυ να ανατρέψει την ελληνική κυβέρνηση, αλλά χωρίς επιτυχία. Στο τέλος και δύο πλευρές βγήκαν χαμένες».

«Την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν στο ελληνικό κοινοβούλιο μόνο 124 βουλευτές και το πολύ 3.000 άτομα συμμετείχαν στις διαδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση βγήκε ενισχυμένη από την ψηφοφορία. Στην πραγματικότητα, όμως, το πολιτικό σκηνικό αποδυναμώθηκε. Ο ΣΥΡΙΖΑ που μονίμως ηθικολογεί συμμάχησε στην ψηφοφορία με τους φασίστες και τους κομμουνιστές. Με αυτό τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε ένα ενιαίο στρατόπεδο με τις ακραίες παρατάξεις της χώρας. Το κατά πόσον αποδέχονται τέτοιους συσχετισμούς οι Έλληνες ψηφοφόροι θα διαπιστωθεί πιθανότατα το 2016, διότι μέχρι τότε δεν προβλέπονται εκλογές» αναφέρεται στο τηλεγράφημα και προστίθεται:

«Τα ελληνικά ΜΜΕ δεν έδειξαν να εντυπωσιάζονται από την πρόταση μομφής, όπως προκύπτει από τον τίτλο της αθηναϊκής εφημερίδας "Τα Νέα": "Ο Τσίπρας έπαιξε και έχασε". Ο κυβερνών συνασπισμός της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είχε το επόμενο πρωί 154, αντί για 155, από τις συνολικά 300 κοινοβουλευτικές έδρες, καθώς μία βουλευτής των σοσιαλιστών ψήφισε εναντίον της κυβέρνησης.

Αυτό σημαίνει, ότι η ελληνική κυβέρνηση διατηρεί μία πλειοψηφία μόλις τεσσάρων εδρών, η οποία θα μπορούσε να συρρικνωθεί περαιτέρω. Τρεις άλλοι κυβερνητικοί βουλευτές δήλωσαν, ότι η υπομονή και η αντοχή τους έχουν όρια, ενώ επέκριναν έντονα τον Αντώνη Σαμαρά» σημειώνεται.

Το τηλεγράφημα της ηλεκτρονικής έκδοσης της γερμανικής εφημερίδας αναφέρει ακόμα πως «τα ελληνικά ΜΜΕ περιγράφουν ως δύσκολη τη συζήτηση στη Βουλή μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και γεμάτη από προσωπικές επιθέσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ότι θα απαιτήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την αμφιλεγόμενη αγορά των γερμανικών υποβρυχίων».

Σύμφωνα με τη «Die Welt», «η νίκη του Έλληνα πρωθυπουργού τού δίνει περιθώριο λίγων μηνών για να διαπραγματευθεί με τους πιστωτές νέες ελαφρύνσεις του χρέους, έναντι νέων μέτρων λιτότητας, ενώ στο τέλος του χρόνου αναμένεται ότι η Ελλάδα θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται, επίσης, και η αναβολή της έναρξης της δίκης του Τ. Μαντέλη: «Μετά την ψηφοφορία στη Βουλή θα έπρεπε να ξεκινήσει η δίκη για την υπόθεση διαφθοράς εναντίον του πρώην υπουργού Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, Τάσου Μαντέλη, η οποία όμως αναβλήθηκε για τις 25 Νοεμβρίου, λόγω της απεργίας των δικαστών».

«Με μόλις τέσσερις ψήφους πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο και ενδοκυβερνητικές έριδες οι προοπτικές για την κυβέρνηση δεν είναι ρόδινες. Κι έτσι φημολογείται στην Αθήνα ότι ίσως επιχειρηθεί προσέγγιση με το κόμμα "Ανεξάρτητοι Έλληνες" ή η επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση συνασπισμού. Σε περίπτωση που δεν αποδώσουν αυτές οι προσπάθειες ίσως αργά ή γρήγορα γίνουν τελικά πρόωρες εκλογές» υποστηρίζει ο αρθρογράφος.

Διαβάστε επίσης:

New York Times: Κίνδυνος εμφυλίου στην Ελλάδα!

Reuters: Με νέα μέτρα λιτότητας πέφτει η κυβέρνηση