ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βόμβα» Κουτσογιαννακόπουλου για τους οδικούς άξονες

«Βόμβα» Κουτσογιαννακόπουλου για τους οδικούς άξονες

«Βόμβα» έριξε πριν από λίγο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος ο οποίος αφήνοντας πολλά υπονοούμενα για «δωράκια» ξεκαθάρισε ότι δεν θα στηρίξει την σύμβαση για τον Ε65.

Μάλιστα, κράτησε επιφυλάξεις και για την σύμβαση που αφορά την Ιόνια οδό και αυτό επειδή «για την Φθιώτιδα η κατάσταση είναι αδιανόητη. Υπό την αρχή της αναλογικότητας οι πολίτες δέχθηκαν να πληρώνουν για να φτιαχτεί η Ιόνια και ο Ε65 με την προϋπόθεση ότι θα περνούσαν 25 χιλιόμετρα από την Φθιώτιδα. Με έκπληξη όμως διαπιστώσαμε ότι αυτά αποσυνδέονται. Καλούμαι να ψηφίσω ότι ο υπουργός ανά πάσα στιγμή μπορεί να αποφασίσει την μη εκτέλεση του έργου ή τμήματός του και ρωτώ με ποιο ηθικό έρεισμα θα πάω και θα πω πως θα πληρώνουμε αλλά για εμάς δεν θα γίνει τίποτα. Αν εγώ δεν ψηφίζω το δικό μου πως θα ψηφίσω το κουτσούρεμα Πατρας - Τσακώνας. Αδιέξοδη η κατάσταση αλλά ταυτόχρονα και μονόδρομος. Δεν μπορώ να συμπράξω με αυτές τις συνθήκες για το άρθρο 2 και για το άρθρο 5» είπε.

Την ίδια ώρα πάντως πληθαίνουν από όλα τα κόμματα οι φωνές για την αύξηση 60% στις τιμές των διοδίων με τις εκφράσεις να κινούνται από τον χαρακτηρισμό της διάταξης ως φρικιαστική μέχρι και την πρόκληση εγκεφαλικού στους πολίτες.

Διαβάστε επίσης:

Στις Βρυξέλλες αύριο ο Χρυσοχοϊδης για τις συμβάσεις των οδικών αξόνων