ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Όλι Ρεν - Τσίπρα θα έχει στις 12 Δεκεμβρίου

Συνάντηση Όλι Ρεν - Τσίπρα  θα έχει στις 12 Δεκεμβρίου

Συναντήσεις με τον επίτροπο Όλι Ρεν και ευρωβουλευτές που συμμετέχουν στην ειδική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αξιολόγηση της τρόικας, θα έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του το επόμενο διήμερο, 11 και 12 Δεκεμβρίου, στο Στρασβούργο.

Ειδικότερα, αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τους συνεισηγητές της Έκθεσης Αξιολόγησης για την τρόικα (Troika Inquiry Report), ευρωβουλευτές Ότμαρ Κάρας (ΕΛΚ) και Λιέμ Χοάνγκ Νγκοκ (ΕΣΚ).

Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τη σκιώδη εισηγήτρια της εν λόγω έκθεσης για τους Φιλελεύθερους, Σιλβί Γκουλάρ και αμέσως μετά με την ομάδα της GUE/NGL (Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά/Αριστερά των Πρασίνων των Βόρειων Χωρών) που παρακολουθεί το Troika Report: Τον σκιώδη εισηγητή Γιούργκεν Κλούτε (Die Linke), τα αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του ΕΚ, Μαζίζα Ματίας (Bloco), Τόμας Ηέντελ (Die Linke) και τον εισηγητή γνωμοδότησης για το ίδιο θέμα στην Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων του ΕΚ, Χέλμουτ Σόλτζ (Die Linke).

Το αυριανό πρόγραμμα του κ. Τσίπρα θα ολοκληρωθεί με τη συνάντησή του με τον σκιώδη εισηγητή για τους Πράσινους, Φιλίπ Λαμπέρ. Εξάλλου, την Πέμπτη, στις 12:00, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τον αρμόδιο επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλι Ρεν.