ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περασμένα μεγαλεία….

Περασμένα μεγαλεία….

Πολύς σάλος δημιουργήθηκε με τους τροικανούς, μετά το επεισόδιο με τον Στουρνάρα και τα φρούτα που φοβούνται μην τους δηλητηριάσουμε. Άλλωστε οι διατροφικές τους συνήθειες είναι αλήθεια ότι είναι λίγο περίεργες.

Τους τελευταίους μήνες, το κλιμάκιο των ανώτατων αξιωματούχων της τρόικα επισκέπτεται συχνά γνωστό εστιατόριο στον πεζόδρομο της οδού Μηλιώνη, στο Κολωνάκι. Η πιάτσα λέει ότι είναι ευγενικοί, μετρημένοι, λιγομίλητοι, χωρίς παραξενιές και ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Επιλέγουν συνήθως σαλάτα και ένα κυρίως πιάτο, δείχνοντας προτίμηση στα πιάτα με θαλασσινά και στο καλό κρασί. Δεν καπνίζουν, ενώ κατά την αποχώρησή τους, ευχαριστούν για τις υπηρεσίες που τους προσφέρθηκαν, κάτι που εκδηλώνουν και εμπράκτως, αφήνοντας πουρμπουάρ -που δεν ξεπερνά ποτέ το 7% του λογαριασμού τους. Εκείνο όμως που δεν «κολλάει» είναι ότι πάντα ελέγχουν τις τιμές και όταν τους φανούν υψηλές, εκβράζουν τη δυσφορία τους.

Πόσο περίεργο στα αλήθεια, αφού προς αυτή την κατεύθυνση δεν έχουν εφαρμόσει κανένα… μνημόνιο. Και εμείς δυσφορούμε όταν έρχεται ο λογαριασμός στο σούπερ μάρκετ αλλά δεν το κάνουμε και θέμα…

Πηγή: Εφημερίδα Newsbomb