ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η πρωτοφανής ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακά κόλπα»

«Η πρωτοφανής ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακά κόλπα»

«Ο υπουργός Εργασίας συνεχίζει εδώ και έξι μήνες να αξιοποιεί ταχυδακτυλουργικά ορισμένα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, για να αποδείξει ότι η ανεργία σταθεροποιείται στη χώρα μας, και μάλιστα, με τάσεις μείωσης» σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας περί σταθεροποίησης και μείωσης της ανεργίας.

Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, «δυστυχώς για τον υπουργό Εργασίας και την κυβέρνηση τα συνεχή ψέματά τους για την ανεργία έχουν κοντά και πήλινα πόδια και πάντα καταρρέουν και διαψεύδονται λίγες μέρες μετά, από τα ίδια τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και της Eurostat, που δείχνουν ότι η χώρα μας συνεχίζει σταθερά εδώ και δεκατρείς μήνες κρατά τη ντροπιαστική πρώτη θέση σε όλη την Ευρώπη στην ανεργία και, ιδιαίτερα, στην ανεργία των νέων».

Και συνεχίζει ότι «η αλήθεια είναι ότι η ανεργία όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά στην πραγματικότητα συνεχώς αυξάνεται, λόγω της εμμονής της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και της τρόικας στις μνημονιακές πολιτικές της ανθρωποκτόνου λιτότητας, που παράγει διαρκή και βαθιά ύφεση».

oaed

«Η πρωτοφανής για τη χώρα μας ανεργία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με επικοινωνιακά κόλπα της μνημονιακής κυβέρνησης, παρά μόνο με την ακύρωση των καταστροφικών μνημονίων και την αντικατάστασή τους από ένα αναπτυξιακό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, που μόνο μια αριστερή κυβέρνηση μπορεί και θέλει, με τη στήριξη του λαού, να εφαρμόσει» καταλήγει η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Βρούτσης: Μείωση ανεργίας το 2014