ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά τον Τατσόπουλο, ποιος;

Μετά τον Τατσόπουλο, ποιος;

-Για ποιους «χτυπάει η καμπάνα» στην Κουμουνδούρου;

-Επίδειξη πυγμής επιχειρεί να κάνει ο Αλ. Τσίπρας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Σαφές μήνυμα προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εκλαμβάνεται η στάση του Αλ. Τσίπρα στην υπόθεση Τατσόπουλου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί να κάνει επίδειξη πυγμής στο εσωτερικό του κόμματος διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση στην Κουμουνδούρου πως το κόμμα έχει κανόνες και πρέπει να τηρούνται.

Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με έναν βουλευτή λιγότερο και οι ισορροπίες στην Κουμουνδούρου είναι λεπτές. Για το λόγο αυτό και ο Αλ. Τσίπρας φρόντισε να θέσει όσο είναι ακόμα νωρίς τις κόκκινες γραμμές.

Το θέμα Τατσόπουλου, αν και παρουσιάστηκε ως διαζύγιο “κοινή συναινέσει”, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρυβε ότι το όλο θέμα τον έχει εξοργίσει. Δεν ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που ο Πέτρος Τατσόπουλος δημιουργούσε πρόβλημα στην Κουμουνδούρου και αμηχανία στον ίδιο.

Το μήνυμα ο κ. Τσίπρας το είχε στείλει εδώ και καιρό στον συγγραφέα ζητώντας να χαμηλώσει τους τόνους και να σταματήσει τα “μαχαιρώματα” προς στελέχη του κόμματος αλλά και προς την εφημερίδα “Αυγή” και τον στενό συνεργάτη του κ. Τσίπρα Βασ. Μουλόπουλο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιορίστηκε αρχικά σε συστάσεις ακούγοντας ταυτόχρονα και τη “μουρμούρα” από στελέχη του κόμματος. Όταν όμως είδε πως ο κ. Τατσόπουλος συνεχίζει να έρχεται συνεχώς σε ρήξη με την Κουμουνδούρου τότε το “διαζύγιο” ήταν μονόδρομος.

TATSOPOULOS-TSIPRAS

Θα ακολουθήσουν κι άλλοι;

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η περίπτωση Τατσόπουλου θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για την πρόκληση νέας εσωστρέφειας.

Τα φαινόμενα “ασυδοσίας” στην Κουμουνδούρου είναι αρκετά συχνά και δημιουργούν πρόβλημα στον Αλ. Τσίπρα την ώρα που επιχειρεί να “στρίψει” όσο το δυνατόν περισσότερο και να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα εξουσίας και όχι διαμαρτυρίας.

Για τον λόγο αυτό ο κ. Τσίπρας απηύθυνε αυστηρές συστάσεις σε αρκετά στελέχη που έχουν προκαλέσει τον τελευταίο καιρό με τις πράξεις τους.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο βουλευτής κ. Βαγγέλης Διαμαντόπουλος ο οποίος με την εμφάνισή του ως “παπά – Σούρας”, προσφέροντας κρασί αντί για Θεία Κοινωνία σε καρναβαλιστές της Κοζάνης, προκάλεσε την αντίδραση της Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, σε μία περίοδο που ο Αλ. Τσίπρας επιχειρεί να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα σε Κουμουνδούρου και Εκκλησία.

Ο βουλευτής εκλήθη ενώπιον του Αλ.Τσίπρα σε συνεδρίαση του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας και δέχτηκε αυστηρότατες συστάσεις για την προκλητική του συμπεριφορά αλλά και την αντιπαράθεση με τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο, που όλο το προηγούμενο διάστημα εξέφραζε αντιναζιστικές θέσεις.

Πάντως, όπως τονίσαμε, οι κκ Τατσόπουλος και Διαμαντόπουλος δεν είναι οι μοναδικοί που προκαλούν “πονοκέφαλο” στον Αλ. Τσίπρα, ο οποίος σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες δηλώνει αποφασισμένο να μην επιτρέψει σε κανέναν να δυναμιτίσει ξανά το κλίμα στην Κουμουνδούρου.

Νέος κανονισμός λειτουργίας

Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος και ο νέος κανονισμός λειτουργίας του κόμματος ο οποίος αναμένεται να θέτει τα όρια στη στάση των βουλευτών, τις υποχρεώσεις και τις δράσεις τους.

Αυτό αναμένεται να συζητηθεί την Τετάρτη σε προγραμματισμένη για τότε συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος. Στην πορεία μάλιστα προς τις επόμενες εκλογές, ο νέος κανονισμός θα σηματοδοτεί των κώδικα ενιαίας λειτουργίας και δημοκρατικής λήψης των αποφάσεων.

Διαβάστε επίσης:

«Τι θα συμβεί στην Ελλάδα αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ»

Τσίπρας: Αυτή δεν είναι η δική μας Ευρώπη

Τατσόπουλος: Ανακούφιση για μένα και για τον ΣΥΡΙΖΑ η ανεξαρτητοποίηση

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Πέτρος Τατσόπουλος

Εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Τατσόπουλος

ΣΥΡΙΖΑ για Τατσόπουλο: Δώσε και την έδρα σου και αν επιμένεις φύγε

Προς «βελούδινο» διαζύγιο Τατσόπουλος και ΣΥΡΙΖΑ