ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Να στρώσουμε κόκκινο χαλί στις ξένες επενδύσεις (vid)

Σαμαράς: Να στρώσουμε κόκκινο χαλί στις ξένες επενδύσεις (vid)

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα σε δημοσιονομικό και διαρθρωτικό επίπεδο, προκειμένου να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία.

Την αποφασιστικότητα της χώρας μας να προωθήσει θαρραλέες μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν τον προσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας με έμφαση στον εξαγωγικό της χαρακτήρα υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του στο Συνέδριο «Industry matters» της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Βιομηχανιών.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα σε δημοσιονομικό και διαρθρωτικό επίπεδο, προκειμένου να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία και να «στρώσουμε κόκκινο χαλί στις ξένες επενδύσεις».

Σε ό,τι αφορά στην ελληνική προεδρία της Ε.Ε., ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η εαρινή Σύνοδος Κορυφής του Μαρτίου θα είναι καθοριστικής σημασίας στις προσπάθειες ενίσχυσης της βιομηχανικής πολιτικής της Ε.Ε. και της ανταγωνιστικότητας, όπου, όπως είπε, θα πρέπει να συμφωνηθεί μια ξεκάθαρη στρατηγική. Τόνισε ακόμη ότι θα πρέπει να συμφωνηθούν συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση του υψηλού κόστους ενέργειας και τις αδυναμίες να υπάρξει ενιαία αγορά ενέργειας.

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και την βελτίωση της αποδοτικότητας των φορολογικών διοικήσεων στα κράτη-μέλη, να υπάρξει καλύτερη πρόσβαση στη χρηματοδότηση κυρίως για τις ΜΜΕ. Επίσης, τόνισε ότι θα πρέπει να συμφωνηθούν μέτρα για την ενίσχυση των επενδύσεων και την καινοτομία και να δοθεί έμφαση στην οικονομία με βάση τη γνώση, αλλά και να υπάρξει περαιτέρω εμβάθυνση της ενιαίας αγοράς.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε τέλος ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς ισχυρή βιομηχανία και ισχυρό μεταποιητικό τομέα, παράγοντες που συμβάλλουν στην ενίσχυση της παραγωγικότητας, της έρευνας και της τεχνολογίας.

Διαβάστε επίσης:

Στις Βρυξέλλες ο Α. Σαμαράς

Οι Ευρωεκλογές «όπλο» για μείωση του χρέους

Κυβέρνηση σε νευρική κρίση

Από «κόσκινο» περνά τις επιδόσεις υπουργών ο Σαμαράς

«Πυρετός» για τις ελληνικές προτάσεις προς την τρόικα