Παπαδημούλης: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα φάνε «χαστούκι» στις Ευρωεκλογές

Παπαδημούλης: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα φάνε «χαστούκι» στις Ευρωεκλογές

«Σε ανύποπτο χρόνο, πριν από πέντε χρόνια, είχα δηλώσει ότι είναι καλύτερο από το να διορίζουν οι αρχηγοί να επιλέγουν οι πολίτες, δήλωσε ο Δ. Παπαδημούλης, μιλώντας για τον τρόπο εκλογής των ευρωβουλευτών σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Εμείς, άλλωστε, στον Συνασπισμό παλαιότερα και τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ το κάναμε εκλέγοντας, όταν και όσο ίσχυε η λίστα, τους υποψηφίους με δημοκρατικές διαδικασίες και εσωκομματικό δημοψήφισμα και τη συμμετοχή χιλιάδων μελών σε όλη την Ελλάδα», συμπλήρωσε.

Προσέθεσε πως «όσοι βιάζονται να πουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει τη ρύθμιση, σπεύδουν, ενδεχομένως υπηρετώντας σκοπιμότητες. Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να παραγνωρίσω ότι ο χρόνος κατάθεσης της ρύθμισης την τελευταία στιγμή έγινε όχι για να υπηρετήσει τη δημοκρατία, αλλά σκοπιμότητες δύο προσώπων, δύο αρχηγών».

Διευκρίνισε όσον αφορά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ πως «αυτό που έχουμε αποφασίσει όλοι μαζί, είναι να περιμένουμε να κατατεθεί η διάταξη από την κυβέρνηση και θα την εξετάσουμε στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας συλλογικά για να καθορίσουμε τη στάση και την ψήφο μας. Δεν αποκλείεται τίποτα. Θα το δούμε».

Έκανε λόγο όμως και για «μαγειρεία της κυβέρνησης» λέγοντας: «Αλλάζουν τον νόμο Ραγκούση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και φέρνουν τον α' γύρο μία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές. Μαγειρείο, κόλπο, για να μειώσουν τη συμμετοχή των πολιτών στις ευρωεκλογές και για να μην επηρεάσει τις εκλογές του β' γύρου το χαστούκι που όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα φάνε στις ευρωεκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Πιστεύω ότι θα υπάρχει καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, αλλά θα έχουμε και άλλες εξελίξεις: έναν 30άρη δήμαρχο στην Αθήνα και μια 40άρα περιφερειάρχη Αττικής, που είναι το 1/3 της Ελλάδας. Όλα αυτά, ανατρέπουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Θα τους σαρώσουν!».

Τόνισε πως η υποψηφιότητα Βουδούρη εντάσσεται στην πολιτική του ανοίγματος που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε: «Ο Βουδούρης και ο Μιχελογιαννάκης, όπως και ο Κουρουμπλής, που είναι κοινοβουλευτικός μας εκπρόσωπος, ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο και κατά τη γνώμη μου αυτό ήταν λάθος. Αλλά στη συνέχεια ήρθαν προς τα αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει με την απόφαση του συνεδρίου, η οποία εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία, ότι και στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές επιδιώκουμε ανοίγματα αμφίπλευρα, διεύρυνσης της πολιτικής μας με πρόγραμμα, πολιτική, αξίες», επεσήμανε.